Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Reklama funguje!

8. 12. 2009
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Taky jsem přemýšlela o tom, jak na mě působí reklama. A přišla jsem na to při nákupu zubní pasty :-) Přesně, jak píše pan Šnajdr - regál a tam 20 značek a druhů a podle čeho vybrat? Reklama je jeden z důležitých ukazatelů. Ne že bych si vybírala podle reklamy, ale když jsem narazila na zubní pastu, kterou jsem z reklamy neznala, automaticky vypadla z možných adeptů na uložení do nákupního košíku. Hold je to u mě tak, že co neznám z reklamy má nižší známku důvěry. Myslím, že u většiny zboží má reklama právě tento cíl - aby lidi znali značku.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No mam nejake vyzkousene a tak beru vzdycky ty. Ale ziju sam a ne zas tak dlouho, takze by se me nejaky rozsahly pruzkum trhu nevyplatil (=vyzkouset vse, co je na trhu a porovnat). Ty puvodni mi nekdo doporucil, takze jsme mozna obeti reklamy z druhe ruky.

Nahlásit

-
0
+

Podle čeho si tedy vybíráte prací prášky? V obchodě je regál dlouhý 20 metrů a v něm jsou po obou stranách řady a řady naprosto identických produktů, rozdělených zhruba do tří cenových kategorií. Pro mě je jediné kritérium to, jak vypadá obal a který z nich si pamatuji z reklamy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Taky by me zajimalo, jak vlastne reklama pusobi konkretne na me. Nechci se vehementne pridavat k tem, co tvrdi ze na ne vubec nepusobi, ale kdyz si to shrnu: Reklame se samozrejme nevyhnu, ty obzvlast vlezle si i chte nechte pamatuju, ale nebudu prece jen proto neco kupovat. Kdyz chci neco drazsiho, snazim se najit to nejlepsi co za tu cenu lze - hlavne elektronika. Ale treba z letaku obchodu nakupuju. Ale z takovych lidi se prece reklama nemuze uzivit. Nedokazu si predstavit jak nekdo vidi v TV reklamu na praci prasek, zvedne se a jde ho koupit. Vase nazory?

Nahlásit

-
0
+