Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vzhůru do britské banky!

12. 10. 2009
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tak nevim co je za problem s bankama. Ziju ve Skotsku asi 9 let a celou dobu jsem u Bank of Scotland. Zalozeni uctu bylo sice trosku problematictejsi, ale da se to zvladnout. Ja jsem si proste nasel podnajem, prihlasil se na odber energie a pak jsem dodavateli zavolal at mi okamzite posle vyuctovani. Sice to nejaky ten tyden trvalo, ale bankovni ucet jsem zalozil a od te doby neni problem. Dokonce dostavam 5liber mesicne za kazdy ucet na ktery poslu 1000 liber. Penize staci parkrat zarotovat a banku tak podojit.
Skotsky prizvuk pro me po par letech prestal byt problem, ucty prohlidnu jednou mesicne pres internet banking a ujistim se ze zustanou v plusu a vse je zdarma. Zalozeni jakehokoliv dalsiho uctu je otazkou chvilky a jde to i pres internet. Uz jich mam minimalne deset a kazdy rok si zalozim novy s nejlepsimi podminkami.
Mel jsem problem i s defraudaci, ale vse poctive vraceno a dokonce mi prevedli i penize zbyle po defraudantovi, ktery se mezitim vyparil.
Personal profesionalni a vzdy prijemny jak na telefonu tak na prepazce. Po letech jsem taky zjistil ze silny skotsky prizvuk ma jen malokdo. No a kdyz nerozumim, tak se proste ptam tak dlouho az porozumim. To neni problem, protoze personal se vzdy chova slusne.

Nahlásit

-
0
+

Sice je to mrtvé vlákno, ale jen pro doplnění zkušenost r 2006: problém s otevřením účtu je hlavně o potvrzení adresy, které vám ovšem může vystavit zaměstnavatel (i agentura!) pak jen pas a bud osobně 30 min, nebo přes formulář (zpracování trvá dýl) do týdne máte vše včetně šeků a karet, takže ne jako turista si ho jen tak neotevřete, ale jako pracující problém nevidím (TSB Lloyds u ostatních bank např. HSBC problém být může) oproti vrácení daní brnkačka :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pěkně popsané :)

Nahlásit

-
0
+

Muzu Vas ujistit, ze uplne stejne problemy by jste meli nejspise i dnes.Tusim tak pred 18 mesici jsem cetl v FT clanek kde si Ir zamestnany v IT stezoval, ze mu nikdo v Britanii nechce otevrit ucet (komplikace tusim byla v tom, ze spolu-pronajimal a nic nebylo primo napsane na nej).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V roce 2000 jsem prožil to samé, obcházel jsem v Londýně pobočky různých bank, dokud jsem nenarazil na lempla, co mi nakonec účet - myslím, že omylem - otevřel. Stejné potíže s byly bydlením, o práci nemluvě. Bylo to blbé období, o pár let později už aspoň bylo k dobru české členství v EU, o pár let dříve zase statut uprchlíka z komunistického bloku :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pred nekolika lety jsem prijel do Londyna v kapse liber v prepoctu za 300000Kc. Ubytoval jsem se a druhy den vyrazil do banky s naivni predstavou, ze si v rychlosti zalozim ucet a penize si tam bezpecne ulozim. Des, obesel jsem nekolik bank, bez vysledku, maval jim penezi pred nosem a vysvetloval, ze nechci zadnou pujcu ani kartu, ze tim padem pro ne nejsem, zadne riziko, ze chci jen ulozit penize. Nikde jsem neuspel, vysvetleni, ze nemuzu nic dolozit, protoze jsem vsera prijel a ubytovany jsem v levnem hotelu neprijali.Dalsi problem byl pronajem bytu, pres mnou nabizenou platbu na nekolik mesicu dopredu se mi nepodarilo pronajmout byt a musel jsem do podnajmu, prestoze jsem penize na normalni bydleni mel.Zil jsem uz v mnoha zemich, ale Britanie byla z tohoto pohledu nejhorsi.

Nahlásit

-
0
+