Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Poplatky, nebo oběd zdarma?

18. 12. 2009
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Souhlas, o stabilitu českkých bank netřeba jednat, rozdíl mezi úroky centrální banky či úvěry vkladů a podnikatelských úvěrů jde do ziku banky. Media občas přinesou zprávu o výši ročních zisků bank. Jen přílišnou benevolencí státu je, v době krize, neexistence limitu zisku - nikoli limitu rezervních fondů. Místo do zisku je třeba tlačit banky do poskytování úvěrů podnikatelům.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vzhledem k zaručenému pojištění vkladů je podle mne výhodnější mít peníze naopak u co nejlacinější banky, třeba Fio nebo mBank. Neplatí se prostě nic, pokud nevybíráte víc než 3x v měsíci z bankomatu nebo pokud nezabřednete do problémů.Domnívám se, že rozdíl v poplatkové politice je dán tím, kolik poboček - budov má banka např. v Praze a kolik k tomu potřebuje personálu. Pokud je založena prakticky výlučně na internetovém bankovnictví, její náklady jsou řádově nižší.

Nahlásit

-
0
+

po pohledu do vysledku bank za rok 09 tam bude jedna vyznamnejsi polozka to zisk z tradingu a i ten dela vysledky lepsi, jsem zvedav co tam budou banky psat v pristim roce kdyz uverovani jakozto primarni byznys zamrzlo...

Nahlásit

-
0
+