Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Fond si na zeď nepověsíš

20. 2. 2009
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

To jste napsal krásně Ondřeji :-)Prodat starožitnosti za odpovídající cenu a s přirážkou slušného výnosu je skutečně problém. Takovou zkušenost mám za sebou, kdy jsem na jednom aukčním serveru nakoupil obraz od jednoho poměrně známého a zesnulého malíře. Sice jsem ho po dvou dlouhých letech za odpovídající cenu prodal, ale zabralo to neuvěřitelně času a podle hesla "čas jsou peníze" mi zhodnocení vychází jako nulové :-))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No měl jste ještě celkem štěstí. Mám jednoho staršího známého, který ztratil téměř vše na akciích technologických společností, které byly v jedné z knih pana Kohouta taktéž doporučovány. Proto všem říkám, at se vykašlou na analytiky, ratingové společnosti, banky a nejvíc používají vlastní hlavu. Každopádně články Pavla Kohouta pokládám za zajímavé, čtivé a založené na věcných argumentech.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V článku mi chybí jedna strašně podstatná věc.Problém většiny alternativních investičních příležitostí je likvidita.V kombinaci s tradičně vysokým bid/offer spreadem,který je zde klidně i dvouciferný,to může zhatit celé základy pro investiční rozhodnutí.Často se o tom bavím se svou přítelkyní,studentkou dějin křesťanského umění,a těch lidí,kteří jsou schopní objektivně posoudit kvalitu takových aktiv je u nás údajně tolik,že prsty jedné ruky jsou na to zřejmě moc.Navíc jsou to kunsthistorici, ne finančníci.Poznají kvalitu,poznají co má větší cenu než něco jiného,ale cenu,za kterou byste to měli koupit vám neřeknou.Z toho vyvozuji jeden závěr.Starožitnost jako radost ano.Jako investice ne.Už jen proto,že mají tendenci vytvářet citovou vazbu s vlastníkem.Jinak starožitnosti mám velmi rád.Především pak obrazy.Jsem velký amaterský fanda hlavně renesančního umění.

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den, myslím, že dno je již blízko, když pan Kohout propaguje investice do starožitností.

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den.Mám od určité doby na starosti server. Nevím o tom, že bych Vámi zveřejněnou reakci cenzuroval. Vyhodil jsem akorát reakce typu "kašlu furo, nnnn, v jednom případě na správně napsaný výraz tipy či typy", protože kvůli přejmenování rubriky ztratil smysl.Na Váš mail jistě odpoví pan Kohout. Nevím, zda Vám doporučoval nákup nebo koupi konkrétních titulů. Jinak vždy platilo a platí, že jsou články na webech, stejně jako v médiích, brány jako názor.Kterým se můžete, ale také nemusíte řídit. O řadě z nich se ostatně na serveru diskutuje. Také bych si přál, aby trhy rostly.Prosím tedy, abyste si nepletl názor a doporučení.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jsem rád, že se pan Kohout dal na články tohoto typu, které nijak neškodí a nedoporučují k nákupu adcií. Dle jeho doporučení v minulém roce jsom dost prodělal a proto tyto články o ničem vítám. Jen tak dál. Již jsem zde jednou psal ale nebylo to zvežejněno nu což cenzura je cenzura ale jinde to projde.

Nahlásit

-
0
+