Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: České reality do českých rukou?

2. 6. 2009
12 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Já bych je uvítal taky, ale nezáleží to jen na mně.Jinak článků o fondech skutečně ubylo. Je fakt, že řada diskutujících čtenářů se o nich vyjadřuje přezíravě. Na jedné straně se jim nedivím, je ale třeba vzít v úvahu, že většina drobných investorů dál využívá hlavně fondy. Takže své místo na Slunci mají.O fondech se ale, pokud to nemají být mrskačské články, v poslední době blbě psalo. A také novinek není (pominu-li fondy kvalifikovaných investorů, ty ale nejsou zdaleka pro každého) příliš. Snad již ale pomalu nastává doba, kdy se lze k fondové problematice postupně vracet.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já bych uvítal více takových článků, které představují investiční možnosti včetně představení jednotlivých fondů a jejich portfolio manažerů. Myslím, že by to bylo přínosné i pro poradce, kteří by se mohli lépe s produkty seznámit. A není to ani přehnaně odborné.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To by novinář nemohl jmenovat žádnou firmu a produkt, aby se vyhnul podezření z psaní PR článků. Je holt třeba stále hledat kompromis, o čem a jak psát a nepsat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mým cílem rozhodně nebylo napsat PR článek a ani si nemyslím, že o něj jde. Dotkl jste se nicméně problému, který řeším léta. Představte si, že někdo nabízí něco, co v zemi ještě neexistuje. A co teď? Nechat to být, nebo o tom informovat? Při diskusích s kolegy či exkolegy převažoval názor, že pokud jde skutečně o něco nového, napsat by se o tom mělo.Úroveň HN nehodnotím. Pravda je, že osobně bych preferoval více informací na úkor grafiky. Ale je otázka, zda jsem typický čtenář. I když u HN možná ano.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co to je za PR článek? Že by už i finmag pomalu klesal na úrovni stejně jako HN ...

Nahlásit

-
0
+

Zni to velmi duveryhodne. ;-))

Nahlásit

-
0
+

To je možné. Abych jen neopakoval slova z mého komentáře (nechtěl jsem hodnotit, ale informovat o něčem, co zřejmě v ČR začíná), řeknu, jak bych postupoval já. Kdyby se mne to týkalo. Což kvůli vysokým částkám, o nichž se v článku hovoří, nehrozí. A netýká se to jen pana Kadrnožky.Jako vždycky, pokud neinvestuji sám, bych se samozřejmě snažil zjistit si o lidech z firmy co nejvíc informací. Notabene když začíná.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nikdo není schopen postihnout všechny aspekty všech druhů investic, takže každý rozumný investor potřebuje mít poradce. A jako poradce chápu firmu CSPS já. Jinak máte samozřejmě pravdu, že výsledné rozhodnutí si každý musí udělat sám. A jinak, pasivní příjem z investic, jejichž kapitálová hodnota klesá Vás bohatým neučiní. Takže i růst kapitálové hodnoty je důležitý.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud zahraniční kapitál považuje české komerční nemovitosti jen za přestupní stanici, jak bude zajištěn růst jejich hodnoty, až tento kapitál odejde dále na východ? Aby firma nesloužila zahraničním firmám ke zbavení se nechtěných nemovitostí. A český klient pak zapláče nad výdělkem.

Nahlásit

-
0
+

Pan Kadrnožka je jako člověk napojený na politiky značně nedůvěryhodný. Nedal bych mu do opatrování ani korunu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Snažil jsem se informovat, nekomentovat. Doufám nicméně, že i tak jsou v článku znát určité rozpaky.Pokud jde o starání se o vlastní peníze, máte bezesporu pravdu. Ale: na to bohužel každý nemá. Nejčastěji schopnosti, někdy i čas. Takže mu mnohdy nezbývá buď neinvestovat, nebo se snažit najít kvalitního (čímž míním i důvěryhodného) správce vlastních peněz.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"do projektu nevkládá vlastní peníze. Kadrnožka to vysvětluje tím, že by mohlo jít o konflikt zájmů." To znaci ze tomu projektu spise moc neveri a nechteji prijit o vlastni penize!! Neverim temto spolecnostem ani slovo!! A nikdo by jim nemel verit!! Jidina cesta ke sbohatnuti vede pres pasivni prijmy a ne pres zvysovani kapitaulu! A hlavne se o penize musite starat vy sami a ne je davat tretim osobam!! TO je zaruka ze o ne drive nebo pozdeji prijdete.

Nahlásit

-
0
+