Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak léčit (n)emoce investorů

29. 6. 2009
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

No vidíte a kdyby jste testoval poslední 2 roky, tak by to dopadlo jinak.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

opravdu mě nenapadlo testovat to tak, aby celková proinvestovaná částka byla u všech stejná s tím, že nepřítomnost v akciovém fondu je nahrazena přítomností na peněžním trhu. výsledek je totiž tento:Název/vklady/hodnota/roz dílDisciplinovaný/74000/91 551/17 551Znechucený/74 000/79 947/5 947Geniální/74 000/90 070/16 070Zodpovědný/74 000/81 600/7 600nepopírám, že vhodným načasováváním a přeskakováním lze docílit lepších výsledků. Ale bohužel v praxi jsou nejvíce vidět jen na backtestech.k citátům:Opakování matka moudrosti :-), jinak se hrdě hlásím k autorství citace o "kapkách a bolesti" i "radosti z poklesu". Nevylučuji, že ji používá i někdo jiný, zas tak vyjímečné to není. Citaci o schodišti jsem vzal z interních materiálů Pioneer.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nemusíte věřit v konec tržní ekonomiky, abyste mohl mít obavy z japonského vývoje. Já osobně, místo doufání, že nově vytořená bublina bude mít reálný základ a za pár let se zde neobjeví článek navrhující alternativy k možná nadále nefunkčnímu průměrování, radši svěřil většinu dlouhodobých investic aktivně spravovaným ETF fondům (např. ETF Digest, Invivo Analytics). I když bych si také přál růst, že kontrola rizika má smysl snad už pochybuje málokdo. Těším se až s něčím podobným přijdou lokální poradci, do té doby pohodlný přístup ve stylu "Nakup a doufej že historie se bude dostatečně rýmovat" jejich klientům opravdu nezávidím...( http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6d/Nikkei_225(1970-).svg )

Nahlásit

-
0
+

Nevím, zda jste při opisování těchto stále opakovaných sporných názorů přemýšlel.Ano zvenku to tak vypadá, statistika je mocná čarodějka.Logicky - jestliže disciplinovaný vloží do fondu 74 a zodpovědný 43 co udělá zodpovědný s těmi 31 které neinvestoval do fondu? Investuje je jinde, a pokud je bude dávat na nějaký spořící účet, bude je zhodnocovat.Z vašeho článku vyplývá co se pravidelně neinvestuje, to se projí a propije.Samozřejmě ovce typu "disciplinovaný investor" je pro poradce nejlepší - neotravuje a platí ať se děje co se děje. Banky na tom neprodělají, v té spoustě papírů, které dnes musí klient podepsat, se zříkají jakékoli zodpovědnosti,

Nahlásit

-
0
+