Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Ztracen v Benátkách

4. 6. 2009
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Stalo se nám to v Miláně a pak i Monze, což není zas tak velké a profláklé město. V Benátkách jsme už raději nezkoušeli :-) Třebas je to jenom v Severní Itálií, zatímco chudší Jih si turistů více váží :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

to jsou mi novinky. v Sardini jsem nic podobneho nezazil. no a je to takhle vsude nebo jen v turisticky zatizenych oblastech? takze je to rovnou dysko v cene

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Právě z důvodu dvoutisícovek z bankomatu jsem přestal vybírat kulaté částky. Vybírám Xtisíc a 800, případně Xtisíc a 500. Přičemž X je vždy liché číslo..P.S.Těch 800 umí bankomaty ČSOB

Nahlásit

-
0
+

Myslím, že nemáte pravdu. Bankomaty Komerčky to určitě umí, protože jsem již mnohokrát dostal dvojí nominály. 2 000,- Kč bankovky a k tomu tisícovku. Že by ale uměly "rozměnit" ,jak je popsáno v článku, tak to jsem taky ještě nezažil.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Třeba české bankomaty prostě rozměňovat neumějí"Zkuste to bankám říci. Technicky s tím žádný problém není. Potřebné schopnosti totiž ten bankomat má i teď. Ale na druhou stranu, třeba bankomat České spořitelny nemá žádné stokoruny, takže pochybuji, že by se české banky obtěžovaly.

Nahlásit

-
0
+

Nejvíce co se mi v Itálii zdálo absurdní a co jsem svému strýci, který tam bydli a pracuje, nevěřil je to. že se tam platí takzvaná dan za místo. Respektive si někam sednete a do účtu Vám napočítají 3-6 euro.:-)) Znechutilo mi to Italské pohostinství a polovina našeho stravování byly pizzy na stojáka nebo Mekáč :-)

Nahlásit

-
0
+

S těmi kavárnami v Benátkách mám taky zkušenost.Přímo na San Marco je vynikající podnik Caffe Florian.Tam si člověk sedne a je mu účtováno 6 EUR na osobu.V ceně je živá muzika (malý orchestr vyhrávající pecky od Nino Rotta) a voda.Navíc člověk sedí na náměstí v koženém křesle kouká na tu nádhernou baziliku.Celková útrata za dvě kafe byla cca 30 EUR,ale byl to fakt zážitek...

Nahlásit

-
0
+

Také nevím proč české bankomaty chrlí jen jedno nominále. V bankomatech je počítač s dostatečnou výpočetní kapacitou na správnou kalkualci. Snad jedině mechanické zařízení na počítání bankovek může znervózňovat managery bankomatů rizikem selhání.A tak mám doma vlastní "rozměňovací&qu ot;stroj - krabičku od vánočních figurek, ve které schovávám dostatečný počet droných mincí a bankovek. Chash is king :-)

Nahlásit

-
0
+