Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Desetiletí bílého „i“

3. 9. 2009
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Bože, kdyby to byla pravda, tak to bychom mohli celé desetiletí raději smazat :))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ikonou tohoto desetiletí v České republice jsou hypotéky, šmoulí domek za městem, spotřební úvěr, a podivné osoby v politice (Tvrdík, Janoušek, Dalík).

Nahlásit

-
0
+

Zrovna jsem se na to téma bavil u oběda s kamarádem muzikantem, došli jsme k závěru, že tuhle dekádu tady v Česku nic „ikonického“ necharakterizuje. Ovšem ty seriály, to je docela trefa.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vidím to tak, že pokud bychom skutečně zkoumali celou společnost, pak, bohužel, vítězí původní český televizní seriál. Jedinou úlevou může být, že se, alespoň z mého pohledu, nejedná o kulturní, ale o civilizační ikonu.

Nahlásit

-
0
+

Pěkný článek. (-;Ten kult kabelek je zajímavý (bohužel s tím nemám osobní zkušenost), ale nikdo přece není nucen nosit maskáče a rifle. Pokud jsem individualista a chci se odlišit, tak je prostě nezahrnu do svého šatníku a je to, ne?Podnětný je i další odstavec, mám totiž pocit, že současná doba je komunitní i individuální zároveň - sedíme sami doma a když máme zájem, tak si povídáme po síti.A co je civilizační ikonou u nás? Já se jednoznačně přikláním k SMS, koneckonců jsme v jejich posílání snad nejaktivnější na světě.

Nahlásit

-
0
+

Myslel jsem spíš ikony - věci nebofenomény. David je navíc spíš přes všechen comeback ikona 80. let. Ale taky nic proti, navíc patří ze šoubyznysu k těm chytřejším.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Česká kulturní ikona, pokud bychom zkoumali celou společnost? Možná Michal David. Neuvěřitelné, ale lidi se na něm shodnou. Jedni jeho CD nosí všude s sebou, druhé neruší. Já bych měl být ten, kdo ho nemůže vystát (jeho výstup na Staromáku po Naganu na mě působil jako „parník plovoucí rušnou ulicí“), ale kupodivu mě jeho návrat vůbec netrápí a když ho zaslechnu, nemám problém, přeju mu, ať mu jde byznys. Projekty jako DAMICHI mu můžem závidět. Taková blbost a jednoho by to zajistilo na penzi :-)

Nahlásit

-
0
+