Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Nenápadný nepůvab ajťáků

17. 12. 2009
16 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Ministerstvo školství se chystá vydat příručku pro genderově-neutrální výuky - pokračování by mohlo být "geekově-neutrální prostředí".Ale vážně - viděli jste někdy IT pracoviště v současných firmách? Zrovna geek-friendly mi nepřipadá. Pravda, v akademickém prostředí správá sítě pořád ještě vypadá jako z toho seriálu :)

Nahlásit

-
0
+

Microsoft "Product" Evangelist je polooficiální název pro zapáleného šiřitele daného produktu od MS. Pokud je to zaměstnanec MS, stačí když fanatické nadšení alespoň úspěšně předstírá.

Nahlásit

-
0
+

SV jsem myslel - pokud jste v Cechach, nevystrcite odtud nos a chcete nekoho z SV aby do vas investoval (a nic o vas nevi).Pokud samozrejme investujete do toho, ze do SV zajedete a navazete znamosti, tak je to jine :) (to byl ten komentar o znamostech).P. Stanka jsem navrhl, protoze verim, ze vedet neco o investorech je lepsi od "investee" nez se spolehat na investory samotne. Specialne velke firmy vam slibi hodne, dodaji malo (jdou po kvantite, ne kvalite).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Škoda těch, co zůstanou v úkrytu:D Já ani teď nic takového nesháním, jen se mi ta oblast tak nějak přiblížila, a zajímá mne, co se kde šustne.Ti, co byli v SV, naopak říkali, že je tam vše mnohem snazší (pokud se jedná o produkt pro globální trh samozřejmě). Většina investorů (z oblastí, kde nějakou roli hraje počítač) je nakumulována tam, a dokonce svůj akční rádius často omezili pouze na SV:) Stačí se pár týdnů poflakovat tam, kde se něco dohaduje, a správné známosti jsou na světě.Romanův současný projekt znám celkem podrobně, ale on, pokud je mi známo, není investor, naopak investice využívá, a to ještě z pozice realizátora dvou již úspěšných startupů. Pokud bych hledal obecné anděly, koukal bych se spíše směrem AIA, CEAA, BACZ a ještě je tuším v Česku jedna síť. Ale nic víc o tom nevim.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Prima jmena nedavam :), ale poradil bych napr. http://www.bothsidesofthetable.com/ - sice s nekterymi nazory nesouhlasim, ale jeho tipy pro lidi hledajici VC jsou vynikajici.Myslim, ze pro ceske podniky je hledani VC v Sillicon Valley tezke - musite byt tak alespon o pul radu lepsi nez nekdo tamejsi aby se s vama vubec zacali bavit, pokud nemate ty spravne znamosti.Mozna by jsem v Cechach zkusil bavit s Romanem Stankem, ten by mohl neco poradit. Mozna by Finmag mohl s nim na tohle tema udelat rozhovor?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A nemáte nějaké zkušenosti nebo reference na nějaké jednotlivé investory? Já jsem se s investorem o projektu bavil jen jednou, a přišel mi to jenom jako takovej týpek z Chicaga, v nějž jsem nepojal důvěru. Jinak ale OK mi přijde třeba Dave McLure, kterej v cz nedávno spolupořádal Geeks On Plane.Ale několik známých zažilo už celkem dlouhé peripetie při komunikaci s investory. Včetně např. hledání přímo v Silicon Valley.Díky za vaše upřesnění, souhlasím, myslel jsem to spíše tak, že VC investují většinou už v nějaké pokročilejší fázi, kdy už není asistence inkubátoru (mimochodem, to je další druh menší investice ještě pod andělem) tolik potřeba, přestože právě propagace a partnerství mohou VC přinést ještě významnější než anděl.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jen poznamka k angel/VC - VC investor ma vetsinou take znalosti v oboru (vetsinou v IT jsou to lide kteri meli vlastni IT firmu a potom presli k VC) - pokud je nema, tak bych od nej docela rychle padil.To co popisujete (projekt, PR, strategicke partnerstvi) je presne to co VC poskytuje taky + obecne business znalosti.Rozdil je spise ze VC ma tech firem cele portfolio a zivi se tim profesionalne, zatimco andel se tim vetsinuo uplne profesionalne nezivi. Takze VC je obvykle formalnejsi a ma mensi flexibilitu co se tyce smlouvani nez andelska investice.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To je zase "angel investor" – zpravidla jednotlivec, který vloží "seed capital" typicky do mega dolarů do projektu často ještě ani ne v plenkách, na jehož úspěch vsadí. Na rozdíl od "venture capitalist" má většinou větší znalosti v oboru, a krom toho, že je může využít k výběru vhodného projeku, často může pomoci start-up zajícům k doladění business konceptu, propagaci a strategickým partnerstvím atd.. Angel investor většinou investuje na nějaké období, po němž odprodá svůj podíl typicky venture capitalistům, což už bývaj větší společnosti, které mívají menší riziko, ale větší náklady neb projekt táhnou často až do doby než začne vydělávat víc než spotřebovává.V Česku ale moc angel investorů není..Evangelista je spíš jen ten, kterej propaguje nějakej koncept/oblast/technologii mezi ty, kteří jí neznají/nepoužívají. Aspoň tak tenhle "pseudopojem&qu ot;chápu já.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pojem web/IT evangelist jsem už četl hodněkrát, ale nikdy jsem přesně nepochopil, o co jde. Měl jsem za to, že to jsou lidi, co financují slibné projekty...

Nahlásit

-
0
+

Proto je v té větě klíčové slovo "snaží", nikoliv vypadá:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To bude tím, že učitelka je diagnóza. ...stejně jako ajtismus:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nehraje v tom roli jejich hypercitlivé sociální cítění sociálních pedagožek :))).Jinak ale podobných párů(společenskovědně vzdělaná dívka a IT partner znám taky docela dost). Jsou to hezké vztahy s romantickými debatami jako: "Jak nemůžeš vědět, kdo namaloval Guernicu, ty akulturní blbečku"?!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zajímavé. Moje přítelkyně studující sociální pedagogiku tvrdí, že téměř všechny její spolužáčky chodí s ajťákem anebo matfyzákem. Ne že by mi to jako neléčitelnému ajťákovi z matfyzu vadilo :))

Nahlásit

-
0
+

To je vyloučené! Jak jste jednou ajťák, tak už nemůžete být ničím jiným. "Vypadat jako člověk" můžete jen do doby, než promluvíte. (-;

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Chybí škatulka "evangelista&qu ot;:"evangelista je geek, co se snaží vypadat jako člověk". - tohle mi nebetyčně připomíná tuším druhý díl třetí série IT Crowdu :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Chybí škatulka "evangelista&qu ot;:"evangelista je geek, co se snaží vypadat jako člověk". ...jak jsem se před pár dny dozvěděl od jednoho geeka, nebo spíš evangelisty?:)

Nahlásit

-
0
+