Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pojistit lze i zdánlivě nepojistitelné

29. 1. 2009
 8 476
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Znáte někdo 4Life Direct?Prý pojistí do 85věku ale připadá mi to jako podvodná firma co Vám slibuje vymožení úrazu,když jí dáte plnou moc tak Vás nehorázně oškube.

Nahlásit
-
51
+

Diskuze

Pojištění 4Life Direct znám. Týká se pouze pojištění posledních věcí člověka, aby nezatížil příliš své pozůstalé (pohřeb). Na rozdíl od některých jiných pojistek nezahrnuje žádná další plnění (úraz, trvalé následky, hospitalizace). Je poměrně příznivé podle toho, co člověk za příznivé považuje.
Konkrétní příklad: Kamarádka těsně přes 70 let. Na pojistnou částku pro případ smrti 30.000 Kč jí pojišťovna spočítala platbu 500 Kč měsíčně. Za příplatek 20 Kč (520 Kč měsíčně) se jí pojistná částka měla zdvojnásobit v případě úmrtí nehodou nebo úrazem.
Po prostudování došlé smlouvy a pojistných podmínek kamarádka pojistku vypověděla. V podmínkách je totiž uvedeno, že do 24 měsíců po uzavření pojistky je plnění pojišťovny 0. Od prvního dne po 24 měsících je vyplacená částka v případě úmrtí vždy ve výši 110 % zaplaceného pojistného, tedy za dva roky a 1 den je to cca 13.700 Kč. Za 4 roky a něco výplata cca 30.000 Kč. V případě nehody nebo úrazu dosáhne výplata sjednaných 60.000 Kč teprve za 8 let a 9 měsíců. Delší doba pojištění pak nemá na nic vliv, smluvené pojištění se platí dál, avšak obmyšlená osoba má nárok vždy jen na 30.000 Kč při úmrtí z běžných důvodů a 60.000 Kč při úmrtí následkem nehody či úrazu. Tedy obmyšlená osoba (ta, která by měla zajišťovat pohřeb), dostane plné smluvní pojistné při běžném úmrtí až tehdy, zemře-li pojištěnec ve věku cca 75 let. Zemře-li však následkem nehody nebo úrazu, bude plné zvýšené pojistné vyplaceno ve věku přes 80 let. Kratší doba pojištění pojistnou částku redukuje omezením 110 % zaplaceného pojistného.
Uzavře-li pojištění osoba ve věku těsně před 85 léty věku, není 2 roky nárok na žádné plnění, teprve 2 roky a den to bude zase těch 110 % zaplaceného pojištění, které činí 700 Kč na základní pojistnou částku 20.000 Kč. Za příplatek 20 Kč lze pojistit na dvojnásobek 40.000 Kč, je-li příčinou úmrtí nehoda nebo úraz. Model výplaty pojistného se počítá stejně, tedy pro běžné úmrtí je nulová pojistná náhrada do 24 měsíců pojištění, plná 20.000 Kč však již po 2 létech a 3 měsících. Při úmrtí následkem úrazu nebo nehody je plná pojistná náhrada vyplacena po 4 létech a 4 měsících placení pojistného. Delší doba dožití již nemá na nic vliv, sále se platí smluvené pojistné.
Právě o podmínkách plnění, bez kterých se nikdo nemůže odpovědně rozhodnout, neříká pan Nový v televizní reklamě vůbec nic a tím případné zákazníky nutně odrazuje.
Z toho pohledu nemá chybu Flexi životní pojištění České spořitelny, to se však dá uzavřít pouze do 70 let věku.

Nahlásit

-
3
+

Znáte někdo 4Life Direct?Prý pojistí do 85věku ale připadá mi to jako podvodná firma co Vám slibuje vymožení úrazu,když jí dáte plnou moc tak Vás nehorázně oškube.

Nahlásit

-
51
+