Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Škodou to nekončí, ale teprve začíná

8. 10. 2009
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Souhlasím s Vámi, ale přesto jsou některá rizika, na která je problém odložit dostatečnou rezervu. V takovém případě je pojistka nezbytná. Myslím to tak, že například na drobnosti typu vytekla voda z topení a zničila nám koberec, je dobré mít rezervu, ale těžko bude mít někdo dost velkou rezervu pro případ, že mu vyhoří dům. Tedy určite být pojištěn na rizika, na která nedokážu odložit dostatečnou rezervu. Od toho se odvíjí i to, jakou zvolit u pojistky spoluůčast na škodě. To je totiž parametr, který dost ovlivňuje cenu pojištění.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Taky mě napadlo, že je lepší se nepojistit a dávat si raději tyto peníze na spořící účet. Jen je důležitá morálka plateb, což řeší trvalý příkaz.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Na bouračku trabanta nebo ukradenou televizi si nenajmu províky, kteří nepochybně mají nejen procentní, ale i minimální odměnu. Předpokládejme, že když nabořím meďáka nebo mi vybílej provozovnu, nebudu se zdržovat ani psyním ohlášení a rovnou si koupím takového odborníka.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak, tak.Na otázku klienta, jaká pojišťovna je ta nejlepší, odpovídám "Ta, kde je Váš kamarád likvidátorem".A po krátkém vysvětlení naprostá většina klientů pochopí další pokyn: "Udělejte si pojišťovnu doma - odkládejte soustavně malé peníze a udělejte si rezervu na všechny drobné malé potíže života."

Nahlásit

-
0
+

Díky. Tratí ve srovnání s tím, na co má ze zákona nárok.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pěkný článek, který podrobně popisuje úskalí pojištění (a není lepší se nepojistit?)Jen mne zarazila část "V případě najmutí profesionálů ale klient přesto tratí. Například výše citovaná firma poškozeným vyplácí jen 60 procent získané částky z povinného ručení, zbytek tvoří její zisk." Podle předešlých údajů získá člověk 154 000 *0,6 = 92 400, což je rozhodně více než 11 900. Tak na čem tratí?

Nahlásit

-
0
+

no proto se neni cemu divit, ze kdyz nekdo rekne, ze je pojistovak, tak ho odevsad zenou bicem. ono, i kdyz ma clovek vse jak ma mit, tak mu delaji problemy a pokud nema paky/znamosti tak ma smulu

Nahlásit

-
0
+