Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Selský rozum v krizi

29. 5. 2009
24 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Naprosto souhlasím.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nejsem poradce, takže to nemohu posoudit (-; Pro mne jsou přínosnější ty odborné články, které mne nutí přemýšlet a studovat.Ale jinak máte pravdu, že odlehčená témata přitahují větší pozornost a více diskutujících, což je přínosné. Jen by mi vyhovoval jiný poměr, ale to je individuální.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlasím s tím, že poradci by se měli stále vzdělávat, protože pokud se vzdělávat nebudou, tak z nich budou jen prodejci produktů a ne poradci. Na druhou stranu průměrný poradce i poměrně odborné diskuzi rozumí, dokáže ji sledovat a je to pro něj přínosné. Na druhou stranu nemá čím v takto odborné diskuzi přispět a stává se tak jen pasivním čtenářem finmagu. Naopak v trochu odlehčených tématech není problém se zapojit do diskuze se zajímavým názorem. A dát najevo svůj názor, slyšet na něj kritiku a muset si ho obhájit, tak to jsou činnosti, které nejvíce urychlují proces vzdělávání, protože nás nutí přemýšlet o hodně víc, než když člověk finmag "jen" pasivně čte. Proto volnější témata vítám. Diskuze k těmto tématům totiž mohou být přípravou pro daleko odbornější diskuze u daleko odbornějších článků.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Také se přidám ke kritice. I když mi oddechové články nevadí, mám pocit, že jdete ode zdi ke zdi. Dříve bylo pouze čtení na víkend, zatímco za minulý týden jsem napočítal osm článků podobného ražení. A těch "k věci" bylo pouze 6.A že diskuzím poradci nerozumí? To je přece pouze důvod pro jejich další vzdělávání! Měli by být fundovaní a odborně na výši, jinak přece nemohou poskytovat kvalitní poradenství.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jasně, že do toho můžete kecat:-) Ve firmě Partners, která je vydavatelem Finmagu, razíme strategii radical transparency. Proto zcela otevřeně - první půlrok rostla návštěvnost Finmagu o 20 i více procent měsíčně. Před rokem začala stagnovat a pak postupně mírně klesala. Vytvořilo se tady odborné „ghetto“, do něhož nebylo snadné vstoupit - úroveň vašich diskusí je na takové odborné úrovni, že i zkušení finanční poradci napříč trhem mě upozorňovali, že už to není pro ně. Redakce teď chce, musí tyhle zdi zbourat. Kdyby to mělo mít za následek, že současní příznivci Finmagu odejdou, byla by to velká škoda pro nás pro všechny. Efekt současných změn se bude projevovat v průběhu měsíců a já budu rád za vaše otevřené připomínky - tady na webu nebo mailem. Díky za pochopení.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nejsem si jistý, jestli jste, pane Endere, mezi předplatiteli měsíčníku Finmag. To je docela důležitá okolnost. Právě tištěný Finmag je hlavní médium, které vydáváme. Web je koncipován jako diskusní fórum, které časopis doplňuje. Interaktivní funkce ale dosud nebyla využívaná podle našich představ, čtenáři časopisu se podle průzkumu na webu necítili komfortně - příliš odborné články i diskuse. Proto jsme před dvěma týdny přidali živější a vstřícnější vlnu v podobě redakčních blogů. Nicméně jde o obsah navíc ke standardně nabízenému odbornému čtení. Díky za upozornění, že se nám v prvních dvou týdnech tak docela nepodařilo ty dvě polohy vyvážit. Vaše zpětná vazba je důležitá a vaše pozitivní hodnocení blogů také. Hezký večer, JM

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jeste k objasneni toho "bohuzel" - Finmag se mi libil vice, neb to bylo jedine misto ktere znam, kde jsem mohl slusne a na vysoke diskutovat a cist o financich v cestine (a v Cechach).Finmag minuly tyden mi pripadal spise jako mirne financne zamereny den na Neviditelnem Psovi (to nemyslim jako kritiku, jen chci poukazat na tu odlisnost od me predesle zkusenosti).Nicmene, jak rekl p. Traxler, neni to moje, nic za to neplatim, tak do toho kecat nemuzu :).

Nahlásit

-
0
+

Bohuzel s Vami musim souhlasit. Ac jsou clanky vesmes zajimave pocteni, jsou o necem jinem nez byvaly.Mozna je to jenom nahodou, ze se jich tolik seslo v jeden tyden, mozna je to zamer - to nevim, rozhodne je to jine.Ad FT/Economist - ano, oboje (specialne Economist) maji relativne vetsi zaber nez jen ciste finance, ale rekl bych ze je to tam vyvazenejsi.Je to mozna tim, ze ve Finmagu je vsechno takrikajic "na prvni strance", a pusobi tim padem spise jako (kvalitni) blog nez jako noviny/casopis.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hloupé, omezené, naivní. Kdyby se klučina o brand management soukromě nezajímal, nestudoval ekonomickou literaturu a nanapsal na toto téma diplomovou práci, tak ho to bezesporu ani nenapadne. A s tím ochlastou je to poněkud přehnané, nemyslíte? Většina lidí se s přáteli v knihovně nesetkává ;)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nemusite mi vysvetlovat nic, je to vas web. Berte mou reakci jako zpetnou vazbu jednoho ctenare. Samozrejme si strategii stavejte podle svych cilu nebo podle vetsinoveho nazoru. Ja jsem jen jednim kaminkem mozaiky..Ano, texty i komentare jsou na vysoke intelektualni urovni. To je stale domenou Finmagu. Jen mi v nich chybi informacni hodnota, na kterou jsem byl zvykly..Vic uz k tomu nemam co rict a dale to zde nebudu rozebirat, aby se nahodou nekdo necitil pohorsen mymi vyrazy o "drbacim krouzku" apod..Hezky vikend

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Honzo, bylo by milé, kdybyste účastníky méně odborných diskusí neshazoval poznámkami o „drbacím kroužku“ a „potřebě veřejně se vypovídat“. Všechny diskuse na Finmag.cz jsou objektivně na vysoké intelektuální úrovni a tematicky jsme stále tam, kde se pohybuje také The Economist nebo FT. Některá témata „nadhazujeme“ ve stravitelnější podobě, přizpůsobujeme formu specifickým vlastnostem internetu. Jako ekonomovi vám jistě nemusím obsáhle vysvětlovat důvody.

Nahlásit

-
0
+

Podivejte se, mne to muze byt fuk. Je to vas web, vase strategie a mne nezbyva, nez ji respektovat. Jen jsem povazoval za vhodne vyjadrit svuj nazor. Kdyz se podivam na clanky za posledni tyden, je to tu samy "blogovy" typ, odbornost se vytraci. Pokud je to zamerem, pak je vse ok..Ja nemam potrebu se "verejne vypovidat". Takze me moc casto v komentarich pod blogovymi clanky nenajdete. Ale chapu, ze spousta lidi takovou potrebu ma..Aby se nekdo neurazil, tak texty clanku jsou na vysoke urovni. Mate tu same nadejne literarni nebo zurnalisticke osobnosti. Jen jsem byl zvykly u clanku na Finmagu na vysokou informacni hodnotu. Ta se nejak vytraci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zdravím, Honzo, přesně tak, přijďte si popovídat :-) Každý den je tady jeden oddychový text, který doplňuje jeden nebo dva odborné články. Oddychová témata inspirují naše vzdělané čtenáře k sofistikovaným diskusím, což je skvělé. Vyšší počet komentářů pod „blogovými“ články pak možná vede k optickému klamu, že lehčí čtení dostává příliš mnoho prostoru. S reakcemi tohoto typu samozřejmě počítáme, ostatně už jsme to tady i offline probrali s Arsenem. Mohu jen apelovat na vás odborníky, abyste tematické rozkročení tolerovali - je přece i ve vašem zájmu, aby na Finmag rádi chodili i lidé, kteří se o finance zajímají, ale odborné fórum je pro ně cizí prostředí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Diskuse u článků naznačují, že zájem o tyto příspěvky "blogového" ;typu je značný. Jinak ale doufám, že váš komentář povzbudí k poslání nového příspěvku i další odborné přispěvatele Finmagu než pana Maška a Lazareviče.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pondelni sprcha, uterni psycho, vyladena streda, knizni ctvrtek, robinsonuv patek, sobotni kocovina, cteni na vikend, blog... to se z Finmagu stal magazin "prijdte se vykecat"?.Uz aby tu zase byl Pavel Kohout.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jsem sam, nebo je nas vic, kdo ma pocit, ze se z velmi zajimaveho ekonomickeho fora stava "drbaci krouzek"?Tech oddychovych temat je tu na muj vkus posledni dobou nejak hodne.Nic ve zlem.

Nahlásit

-
0
+

U někoho je náklonnost k chlastu v době studia projevem charakterového rysu, který ho naopak předurčuje k úspěchu v práci nebo v podnikání. Kdo je společenský a miluje komunikaci, ten často proplouvá elegantně do nejvyšších pater managementu, daří se mu byznys. Výhoda je, když do toho není moc komplikovaný. Není to ale samozřejmě pravidlo. Mnoho z těch společenských tahounů po škole neumí zvolnit a alkohol je pak pro ně celoživotní brzda.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

kolik z techto ochlastu jsou pak uspesni? takovychto co prolezou a jsou porad v hospode znam mraky. jen ale male % z nich to nekam dotahnou. zbytek ma takovyto styl zivota dal.jsou prote prumerni. nerikam, ze se neda skola vystudovat v hospode, ale zrovna u pravnika nebo medika, pokud cely zivot travi v hospode, tak to daleko nedotahne. to je proste fakt. cest vyjimkam

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V Brně bydlím v pokoji se dvěma právníky (jeden navíc studuje i mezinárodní vztahy) a oba jsou v hospodě každý den (s právníky). Ve vedlejším pokoji pak bydlí jeden patolog, který je teď v hospodě jen dvakrát týdně, protože se bude v červnu ženit.Podobných případů znám dost i z Prahy. Spolužák s gymplu dokonce dostává na právech prospěchové stipendium a dvanáct pivek za večer není žádná míra.Tolik k tomu. Tohle je podle mě klasický příklad stereotypu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano 90-tá léta skončila. Tehdy skutečně mohl jít vysokoškolák bez praxe dělat brand managera ve velké firmě za x desítek tisíc. Je to sice smutné, ale dnešní vysokoškolák zase nemusel prožít v dětství v komunismu.Možná je čas si přečíst Kyosakiho, zhlédnout na ČT1 jeden díl "Dne D" a místo hledání zaměstnání začít přemýšlet o vlastním podnikání.J. Jarkovský

Nahlásit

-
0
+

pravnik, medik? jen tak namatkou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A můžete mi říct alespoň jeden obor, kterým se prochlastat nedá? Vždy a všude to je, podle mého, jen a jen na osobní motivaci..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

no a co klucina cekal?? Vystudoval obor kde nemusi nic umet a v poctate se da prochlastat a potom se divi ze nemuze najit uplatneni?Jak si mohl vubec myslet ze by ho vzali na brand manazera?Nechapu...

Nahlásit

-
0
+

Smutné a úsměvné zároveň, tím spíše že tuto realitu znám na vlastní kůži. Za měsíc státnicuji a přestože nejsem neschopný břídil, nezískal jsem do životopisu tolik praxe, resp. nemám tolik drzosti si ji vymyslet... Pracovní poptávku odmítají firmy s toutéž zámikou. Bohužel. Co je pro mě zarážející, je fakt, že praxe není to, co většinu firem odrazuje, je to strach z toho, kdo jim to asi přijde, když je to prvozaměstnanec a dost možná nemá návyky, zodpovědnost... Letošní absolventský ročník posílí řady doktorandů a začínajících asistentů jako nikdy předtím.

Nahlásit

-
0
+