Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Janota krotitelem dluhů

7. 9. 2009
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Kdy už konečně půjdou do penze ti lidé, kteří si částečně na penzi naspořili během aktivního života? Zdá se mi že stále trvá přesvědčení že každý důchodce by měl pokrýt veškeré své potřeby z důchodu a ještě by mu mělo něco zbýt pro vnoučata. Už několik let se ale přeci všude šíří že lidé si budou muset část peněz na penzi uspořit sami. Jak dlouho je zavedený produkt "penzijní připojištění"? Osobně znám důchodce, který je v důchodu již 14 let a který stále do PP vkládá peníze a dostává na ně státní příspěvek. Je tento stav v pořádku?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V Maďarsku, kde jsou důchody nižší nebo v Pobaltských zemích, kde jsou životní náklady často srovnatelné, k tomu přistoupit museli. Na důchody v současnosti vynakládáme třetinu rozpočtu a pokud nenastanou radikální reformy společně s plošnými škrty, tak nám hrozí státní bankrot.Navíc mé politické přesvědčení se staví na konzervativních zásadách, které fungovaly tisíce let. Tisíce let totiž žádné důchody neexistovaly a většina starých lidí se musela spoléhat na svojí rodinu či své úspory.. Změna v posledních 50 letech zapříčinila to, že nám Evropa postupně vymírá. Většina lidí se totiž spolehna na stát, místo toho, aby stavěla především na rodině. Stát nám navíc slibuje něco, co nikdy splnit nemůže a stále od nás vymáhá více a více peněz, což značně brzdí rozvoj ekonomiky a v konečném důsledku i zvyšování životní úrovně všech lidí.K tomu se objevují populistické nestvůry, které cosi hlásají o solidaritě, avšak svojí politiku staví na vlastnostech jako závist, panovačnost a mocichtivost. BTW: Kde jste přišel na názor, že chci důchodcům sebrat 8000 Kč?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nemyslím si, že opatření navrhovaná autorem by byla spásou, krize je záležitost dočastná, je tedy na místě provést opatření, ale silnější škrty nechat až bude opět konjunktura. Zvláště pak seškrtání důchodů. Vždyť již není co seškrtat. Lidé poctivě pracovali 40 a více let a nyní by jim autor (jistě bere důchod 8000 Kč) sebral i toto. Toto není správné.

Nahlásit

-
0
+

Jsem pro větší zvýšení DPH. A také pro zvýšení daní z nemovitostí. Nevím kde jinde by se dalo brát aniž by to v konečném důsledku peníze z rozpočtu ubralo.

Nahlásit

-
0
+

No mají si z čeho vybírat. Třeba Nový Zéland, kde proběhla nejlepší hospodářská reforma na světě (založená na liberalismu) nebo do Austrálie, která měla 7 let přebytkový rozpočet. A co třeba vycucávat Norské černé zlato? :)) Současná situace k tomu bohužel nahrává. Proto pevně doufám, že dojde ke změně a že se přestane se žitím na dluh a prosadí se reformy, které dají lidem větší odpovědnost za svůj život.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Trapný článek pane autore !! Vy sám nejlépe víte kde je jádro pudla. jen ho neumíte na rovinu zdělit. Vśichni by jste radili a ve finále viníka neumíte pojmenovat. Schovávat se po dobu 20 roků za minulost, politiky za budoucí generace je již na vísost trapné. každá generace chtěla a chce žít.Vše je na huntě a proč a zač je normálnímu smrtelníkovi jasné. Buďte tedy konkrétní a nebo neoblbujte generace 20 roků na zpět.

Nahlásit

-
0
+

Emigrovat... a kam?

Nahlásit

-
0
+

Smutná pravda, asi bychom měli založit "Společnost pro rozumné hospodaření státu". Škoda, že nejsem na Facebooku, tam bych určitě získal podporu.

Nahlásit

-
0
+