Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Finance po krizi

19. 10. 2009
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pred reakciou si treba najprv zistiť čo je to tá teorie efektivních trhů. Tá sa vôbec netýka trhovej ekonomiky a kapitalizmu vs. centrálneho plánovania a socializmu. Teória efektívnych trhov sa zaoberá čisto finančnými trhmi a nemá nič spoločné s tým, na čo reagujete.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nejsem sice ekonom, ale dívám se kolem sebe stejně asi jako většina lidí, kteří se zajímají o finance. Napadají mě různé úvahy, které spíše připomínají prorocké nesmysly. Když si začneme všímat určitých ekonomických ukazatelů včetně politických nepochopitelných tahu, tak si začneme zároveň uvědomovat, že problémy pravděpodobně nastanou. Tvrdí se, že je těžká doba, osobně si myslím, že bude mnohem horší. Největší katastrofa nastane, až se opravdu pomalu a jistě budou vyčerpávat důležité přírodní zdroje , které se těžko nahrazují. Může to znamenat globální ekonomický kolaps, který se může řešit i násilím. Je to pouze teorie, ale historie se opakuje a válka je byznys na kterou si mnoho připravených státu vydělá… Někteří lidé se diví, proč se stále vyrábějí nové zbraně, pro parádu to rozhodně nebude a lidé z vyšších sfér vědí svoje. Pro někoho to může být nepřestavitelné tvrzení, určitý blábol, ale k zamyšlení to rozhodně je.ČR by se nad sebou měla zamyslet, protože ekonomika není zrovna růžová a bude to mnohem horší, studené sprchy ve formě úsporných balíčku je totální nesmysl. Výroky jednoho zvláštního politika, který tvrdí, že na tom vlastně nejsme až tak špatně, že nedlužíme tolik co okolní státy je krátkodobé a absolutně hloupé tvrzení, které může prohlásit jenom člověk kterému nezaleží na tom co bude za 20-30let. To bude asi tím, že tady nejspíš už ani nebude a nějaký bankrot ho nezajímá.Knihu (Finance po krizi) si rozhodně koupím.

Nahlásit

-
0
+

Doplněk pro pořádek:Nevím, proč mi to zkrátilo první slovo, které zní Citoval

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Cjsem z knihy, která rozhodně stojí za přečtení. Osobně jsem taky v podobných hodnoceních opatrnější.Na jedné straně jsou tu některá nepříliš povzbudivá makroekonomická i další data, na druhé straně mám ale pocit, který nemohu ničím doložit, že na tom může být řada firem lépe, než se předpokládá. Teď nemluvím o bankách či finančních institucích. Otázkou ovšem je riziko druhotné platební neschopnosti a zda situace některých bank nepřivodí nějakou finanční či ekonomickou recidivu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Proboha jaký konec teorie efektivních trhů?Toto není a nemůže být krize kapitalismu a trhu, protože nic z toho tu dávno nemáme.Co bylo na Fannie Mae tržního?!Jak může trh fungovat efektivně, když stát manipuluje s klíčovými faktory typu úroková míra?Jak lze provádět ekonomickou kalkulaci a jak se lze chovat zodpovědně v inflačním prostředí státního monopolu na padělání peněz?Jediné, v čem má Kohout pravdu je to, že pořádná krize teprve přijde. Ale na vině nebude kapitalismus, ale socialismus.Kdo má všech 5 pohromadě, drží dávno úspory v jediných pravých penězích - fyzických drahých kovech. Tato krize již takovým lidem dala za pravdu a příští, kdy budou krachovat velké eurosocialistické státy, jim dá za pravdu tuplem.

Nahlásit

-
0
+

Zda to byla epizoda nebo ne, ukáže čas. Podle některých ještě není nic u konce.Skutečná krize nepřijde později, ale právě se rozbíhá. Podívejte se třeba na výcuc posledního čísla Hat Trick Reeportu od JIma willieho:http://www.pro-invest ory.cz/hat_trick_report_jim_wi llie/rijen_2009_0ctober_2009/

Nahlásit

-
0
+