Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Konec cukříku v Čechách

4. 11. 2009
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Vylévat mléko do polí?. To je jako, kdyby shazoval z okna matrace, protože má nedostatek hostů. Cílem zemědělců je jenom na sebe upozornit a vydírat stát tj. dostat více na dotacích. Přitom jsou příklady zemědělců, kteří mléko za 6 korun skutečně vyrábět mohli a nejednalo se o velkochovy. V konkrečním tržním prostředí by došlo k tomu, že neschopní zemědělci by se šli věnovat něčemu jinému. Místo toho současný systém udržuje a podporuje neschopné. Pokud se jedná o cukr, tak tržní cena cukru je v současnosti dvakrát nižší než ta dotovaná (a to ještě nemluvím, že na dotacích jdou ještě miliardy z kapes dan. poplatníku navíc). Pokud jste natolik bohatý, abyste podporoval neschopné a kupoval si takto předražené výrobky, tak to jste skutečně šťastný člověk!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslím, že je správné, že EU říká kolik se může vyrobit a měla by to říkat více, alespoň se nebude vylévat mléko do polí a nebudou vznikat nadbytky. Dnes je celý svět zahlcen nadbytkem výroby elektroniky, textilu apod. a to je špatné a neekologické také.Srbové a jim podobní (Albánci apod.) se obecně vyznačují vysokou kriminalitou, naštěstí to neumějí a proto je ani EU nechce a chtít snad dlouho nebude.

Nahlásit

-
0
+

Ta zmíněná kampaň byla skutečně k popukání. Všichni zasvěcení už totiž věděli, že Brusel "nám to osladil" už dávno před ní.

Nahlásit

-
0
+