Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Podivná matematika obamonomiky

6. 11. 2009
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

A stimulace bude pokračovat. Z prvního sedmisetmiliardového záchranného balíčku pro finanční společnosti by se mělo cca 200 mld. ušetřit a penízky půjdou na co? Na podporu pracovních míst. A výuku matematiky na Západě jsem zažila (tedy v UK, ale předpokládám podobnost) a byť byla jakkoliv bizarní, k základním algebraickým operacím se dostali i tam. Takže počítat by měli umět. A pak že se se statistikami čachruje pouze v Číně nebo Rusku.

Nahlásit

-
0
+

Yes, you are correct. The problem is that Americans don''t learn to think critically, so they plug in numbers and report the result, without even questioning whether it makes sense.Like you, I am a scientist, and I believe that not teaching critical thinking in the public schools is deliberate. If the goal of our schools is to produce sheeple who can''t think for themselves, we are apparently doing an excellent job. Americans stormed out of the Inconvenient Truth movie shocked at the environmental atrocities, with seemingly no ability to question the "scientific facts" Al Gore presented. Thanks to the public schools, the US no longer has a critical "mass" of people who can question graphs such as Al Gore presented, which is why we are embracing tyranny.

Nahlásit

-
0
+

Oprava, odkaz bez tečky: http://tinyurl.com/yd5gsh4

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Statistik ne, ale politik, který si chce přispat co největší zásluhy, ano:)Co se týče ověřování čísel, všechny peníze ze stimulačního balíčku jde sledovat na www.recovery.gov. Konkrétně výdaj zmnovaný v úvodu článku je tady: http://tinyurl.com/yd5gsh4.Je tam uvedeno 935 pracovních míst, ale na webu oné organizace (www.swgacac.com) se píše o 600 stálých zaměstnancích. To tedy s údaji AP nesedí úplně přesně, ale to číslo 935 je skutečně podezřelé:)O dalších (a mnohem větších) podobných případech se píše tady: http://www.nytimes.com/2009/11/05/us/05stimulus.html

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ono to bude spíš to klasické "přání otcem myšlenky" a taky mediální masáž podporující ekonomickou politiku Bílého domu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zdrojem je AP: http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5jMNoef6xDenBbHWO0Im6rIjDmAgAD9BOJH300Trochu podrobneji o pocitani pracovnich mist: http://www.nytimes.com/2009/11/05/us/05stimulus.html?_r=2Jinak danou informaci nedal zadny statistik, ale reditelka organizace. Statistici pak pracuji uz jenom s temito dodanymi udaji (otazkou tedy spise je kontrola dat)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pěkné...a pak věřte údajům, že se americká ekonomika dostává z recese...

Nahlásit

-
0
+

Dají tyto informace ověřit ? Nejsem ekonom, jsem inženýr, ale tohle mi přijde skutečně proti zdravému (i nezdravému) rozumu, není v článku chyba ?. Pokud jsem zaměstnanec a beru 20 000 a někdo mi přidá 2% k platu (beru tedy 20400) znamená to podle jejich metodiky, že se vytvořilo jedno pracovní místo navíc ? To přece nemůže připustit žádny statistik při smyslech...

Nahlásit

-
0
+