Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Komu se vyplatí multibrand

19. 5. 2008
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Naprosto s Váma souhlasím.Ale taky je mě jasné, jaké lobby musí být při projednávání jakéhokoliv omezení ve finančním sektoru.Dnešní doba je o penězích, kdo je má, ten rozhoduje.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V zásadě se jedná o model chování, který stál u zrodu současné hypoteční krize v USA. Snaha nalézt hypotečního klienta za každou cenu, bez ohledu na jeho bonitu - dáno nízkou odpovědností prodejce hypotéky ale jeho silnou motivací prodat. Doufejme, že dalšího pokračování v podobě rozmixování hypoték do nejrůznějších fondů a ostatních průvodních jevů budeme ušetřeni.

Nahlásit

-
0
+

Tak, tak, business je holt business. Banky, pojišťovny a další finanční instituce se neštítí žádné možnosti, jak prodat. Na jednu stranu se jim nedivím, jen silní přežijí, ale že by to muselo být za každou cenu? Ale asi muselo, že?Vzhledem k tomu, že jsem již mírně pokročilejšího věku a v této branži už něco pamatuji, tak vzpomínám na doby, kdy vzniklo stavební spoření. S nadsázkou řečeno, každý zedník a každá mamka od plotny ho nabízeli. Pak to byly kapitálovky, penzijka, investička. No a v poslední době se všichni vrhli na hypotéky. (Možná to bylo jen v mírně jiném pořadí). Další kapitolou jsou spotřebitelské úvěry. Ty si můžete "objednat" po odtržení lístku s kontaktem z každého druhé sloupu. Co bude následovat? No, však ony nám finanční instituce něco vymyslí. Jen se děsím doby, až (snad proboha už konečně) bude schválena penzijní reforma. Pokud bude podobná té slovenské, tak nám "Správcovské penzijní společnosti" budou nabízet snad i v různých fast foodech, při vstupu do bazénu nebo do ZOO a podobně.Kdy už si sakra tenhle stát uvědomí, že se jedná o poměrné závažné věci, které je potřeba, ovšem smysluplně regulovat? Regulace investičních služeb se vcelku povedla, regulace pojištění je víceméně paskvil. O co další produkty????

Nahlásit

-
0
+