Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak začít s golfem

28. 6. 2008
16 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Členství v klubu se pohybuje od deseti tisíc (na celý život, členství se dá zase prodat) do pár desítek tisíc. Extrémy jsou - Karlštejn, Motol, Karlovy Vary, ale o tom není potřeba spekulovat, to je prostě pasé.Extrémní houbaření jsem zakusil o víkendu - sousedka na chalupě hlásila, že rostou. Když jsme se vrátili s nepořízenou, upřesnila, že rostou, ale hodně daleko od sebe.Jinak extrémní golf zadarmo se dá hrát na horských lukách hned po zimě, když zmizí sněhy. Na slehlé trávě se báječně odpaluje, určíte si namísto jamky třeba nedaleký kmen nebo třeba 7 km vzdálenou věž na vrcholu Klínovce. Na záda hole a termosku s čajem...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A co členství v klubu? Není to tak, že kdo chce aspoň trošku hrát, musí být členem nějakého klubu, a za to vyplázne pár tisíc až desítek tisíc ročně?Pak by bylo houbaření ekonomičtější sport. Ale bohužel neřeší ještě tu druhou základní potřebu člověka mlátit do všeho holí:)Co takhle založit nový sport extrémní houbaření? Pravidla už se nějak domyslí...

Nahlásit

-
0
+

Nechci se dohadovat o tom, co kde stojí nebo nestojí. Podle mě, pokud člověk nemusí za každou cenu hrát Karlštejn, Konopiště, Ypsilonku apod., dá se golf hrát relativně levně.P.S. Co se týče mojí osoby. Jak to říct. Kdo umí, umí a všechno jde, když se chce... ;-)A k cgf, ti nevědí takových věcí... :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To mi připomíná diskuse finančního poradce s klientem, který odmítá jakékoli investice:-) Ani to samozřejmě není pro všechny, ale jen pro ty, kteří se tomu zuby nehty nebrání. Nebudu vás lámat, Tomáši, jen přidám čerstvou zkušenost: Jsem na dovolené, včera jsem hrál v Mostě, za hru jsem zaplatil 300 korun. Trénovaly tam děti, tak jsem se zeptal, co je to stojí. 1000 korun ročně. Šmitec, nic k tomu. Dospělí platí za rok 4500, senioři 3000 - a mohou být na golfu každý den jak dlouho chtějí. Kdyby se o golfu netradovaly nesmysly, plno dětí by mohlo trávit volný čas tímhle zdravým a ke slušnosti vychovávajícím sportem. Místo smažení počítačových her.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

no vsechno jde kdyz se chce je sice hezke, ale porad proste golf neni uplne pro vsechny at se vam to libi nebo ne. to ze nekde v horni dolni na kopci stoji feecko 100kc na tyden je sice moc hezke, ale kdyz vezmu vetsi mesta, tak dobra hriste kolem techto mest nejsou uplne gratis. stejne tak rocni clenstvi, vybaveni, obleceni, atd neco stoji. a pokud chci jit hrat na hezka a dobra hriste tak uz to rozhodne pro "obyc" lidi neni zatim. kdezto vybrat si horsi nebo super sjezdovku v rakousku, francii si porad muze dovolit o "obyc" rodina.rozhodne se to zlepsilo, ale porad proste golf neni pro vsechny, jak se vetsina lidi snazi tvrdit.P.S. u vas v Bystrici, Lito., se muze na green bez karty? ja myslel, ze si nikde bez toho nezahrajete a cgf o vas nic nevi ;-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Golf je úžasná záležitost....Jak píše pan Majer, s dětmi v pubertálním věku je to těžké, viděl jsem to sám na sobě, když otec kdysi chtěl, abych začal hrát. Vidím to na bratrovi, který v 15ti letech je schopný zlepšit si během jednoho turnaje hendykep o 20 bodů, ale golf je prostě nuda. Nicméně o pár let později jsem golfu propadl a i nadále se snažím najít si čas na to, abych si zašel někam zahrát. Nejradějí chodím úplně sám a na nějaká menší a klidnější hřiště, typu Litoměřice či Stará Boleslav nebo Nová Bystřice. V létě, kolem osmé hodiny večerní, je to naprosto neuvěřitelný relax a člověk si krásně vyčistí hlavu. A že je to drahá záležitost? Nesouhlasím. Všechno jde, když se chce.

Nahlásit

-
0
+

Levná záležitost to například v Praze určitě není, stejně jako lyžování nebo tenis. Taky ale není dražší. Zmínil jsem golfový klub ve Svobodných Hamrech na Vysočině. Maličká vesnička, kde většina dětí tráví volný čas na hřišti. Někteří jsou už na špičce republikového žebříčku. Co je to stojí? Pět nebo sedm stovek ročně. V tom je vše, včetně tréninků. Rodiče platí za rok od pěti do deseti tisíc (noví členové platí víc než staří, kteří zase platili vyšší vstupní poplatky). Tedy, podobně jako s lyžováním - můžete do toho dát dvacet tisíc měsíčně, nebo jen dva tisíce. Každý koníček něco stojí (koneckonců ty dva tisíce utratí běžný kuřák za cigára nebo nezaměstnaný za loterii).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

ale no tak Honzo. mozna to neni uz pro hornich "10.000", ale porad to neni levna zalezitost. ano jit na driving range a palit do micku je dostupne, ale zaplatit si trenera, ziskat kartu abych vubec mohl zacit hrat to uz levne neni. zvlast pokud to chci delat s pritelkyni nebo rodinou. feecka taky nejsou zrovna pro normalni lidi uplne dostupna. a to nemluvim o tom, ze musim nejak vypadat. golf ma urcitou uroven a nemel bych se na greenu prochazet v dzinach a prestizkach(mozna vam to prijde snobacke, ale je to tak). staci se podivat na ceny vetsiny hrist. ted nemluvim o Karlstejnu. a tam je zrovna hezky ;) takze kdyz si to sectu, tak za rok to vyda pro normalni rodinu velmi penez. pokud budu brat premisu pana Traxlera, ze normalni lidi jsou ti, co jsou radi ze daji bokem 500-1000 do OFP tak pro ty, golf rozhodne neni.

Nahlásit

-
0
+

Ze stejneho duvodu rad jezdim na kole. Pri tom navic dokonale vybiju baterky. ;-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Několik hodin 2km snad neplavete Pavle.Max hodinku.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jak píšu v článku, je to opravdu ideální rodinný sport, komunikaci s cizími lidmi se dá snadno úplně vyhnout. Doporučil bych vesnická hřiště typu Podbořánky nebo Svobodné Hamry, nejlépe mimo víkend. Když táta může vzít děti na hřiště a strávit s nimi několik hodin v přírodě činností, která všechny baví, je to veliká radost. (Pravda, když na ně leze puberta, je to už trochu o nervy :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak to je opravdu jiný level, já si pod rybařením vždycky představil chlapíka sedícího na takové té rozkládací kempingové židličce, vedle v trávě lahváč... Ale nic proti rybaření :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Rybaření, muškaření.1. Můžete pobývat v krásné, nedotknuté přírodě (např. Laponsko, ale i některé řeky v ČR), kde nejsou téměř žádní lidé.2. Užíváte si radost z krásného vybavení - pruty, navijáky, šňůry a další lehounká, pro vrcholnou techniku, postačující výstroj.3. Přepestré sady nejrůznějších mušek, streamrů, chrostíků, nymf - samo o sobě, včetně osobního vázání mušek - přenádherné téma.4. Pohyb muškaře v proudné řece, po neviditelných kamenech, po pás ve vodě, blížícího se opatrně k nejlepšímu místu a opatrné náročné nahození šňůry se správnou bezprotihrotovou muškou, tak abyste se nazachytil za okolní větve - vyžaduje náročné soustředění se na samotný pohyb.5. A nyní pozor. Když už se dostanete až sem, musíte se pekelně soustředit na po vodě se pohybující nahozenou mušku na každém centimetru její dráhy (před dalším ze stovky denních náhodů), protože v každé desetince vteřiny může zabrat krásný pstruh či lipan. Ta koncentrace na to, abyste nespadli do vody a zároveň se totálně soustředili na plovoucí mušku, se statisticky nepravděpodobným, ale možným záběrem a včasným zásekem, vám spolehlivě vyžene z hlavy jakýkoliv problém.6. A pak zdolanou krásnou rybu, bez dotyku ruky, jemným uvolněním háčku opět pouštíte svobodnou do peřejí.7. Pak večerní vyprávění unavených rybářů o tom, kde, jak a na co vám utekla pravděpodobně ta největší ryba, kterou jste měl ten den na prutě.8. Rekreační sport - krásné téma, a když už jste se dotkl rybaření. Nic proti golfu.

Nahlásit

-
0
+

Pěkný článek :-) také mám v plánu se do golfu pustit!

Nahlásit

-
0
+

Kdysi jsem to s golfem zkoušel, ale zpravidla jsem se trefil do té větší koule :-) a tak jsem toho brzy nechal.Další nevýhoda golfu pro mě jakožto introverta je nutnost komunikace s lidmi. Ne snad, že bych lidi neměl rád. Za těch více než čtyřicet let, co žiji mezi nimi, jsem si na ně docela zvyknul a svým způsobem i oblíbil.Ale čas od času potřebuji komunikační přestávku, tím spíš, že v práci musím s lidmi mluvit celkem hodně. V takovém případě jdu na delší procházku (tak 20 km) anebo zaplavat si do bazénu (ideálně aspoň 2 km). Úžasná věc: několik hodin nemuset říct ani slovo!

Nahlásit

-
0
+

Golf je nesmírně oblíbený, protože vyhovuje dvěma základním lidským potřebám: dělat dlouhé procházky a do všeho mlátit klackem :-)

Nahlásit

-
0
+