Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Bude „velký“ arbitr?

11. 4. 2008
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Nechápu, jaký přístup ČNB ke společnostem typu Tourex nebo Edbusy máte na mysli, ale kdyby chtěla být ČNB vyjímečně i užitečná, mohla by finančně negramotnému obyvatelstvu osvětlit třeba fakta o tom, jak náš stát zbytečně vyhodí 16 mld. za rok, když podporuje přežitek a nešvar jménem stavební spoření, místo aby spořivým raději doporučil např.nějaké kvalitní IŽP (nemyslím paskvil jménem Dynamik) nebo investice do kvalitních invest. fondů. Těch možností je dost, stát by ušetřil a klient by získal mnohem více. Taky mě zaráží drzost KB , když se pokouší v dnešní době prosadit na trhu svůj zbrusu nový produkt KŽP. Někdo by se měl prostě postarat, aby se klient vyznal v džungli finančních produkitů. Chtělo by to porovnání, charakteristiky, vysvětlení. ČNB by neměla dělat, že nespí od strachu o naše lidičky, když "varuje" před APL nebo Edbusy. Proč asi skutečně podvodné společnosti, jejichž okradení klienti si v diskusích marně rvou vlasy, mají zelenou a Velkému Bratru nikterak nevadí? Kdejakému lichváři je hej pod taktovkou ČNB.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Považuji se za člověka soudného a na rozdíl od Vás jsem klientem Edbusy a mám dost informací k tomu, abych o této společnosti mohl říci jen to nejlepší. Třetím rokem pracuji pro makléřskou společnost, která má za partnery jen silné mezinárodní společnosti s dobrým výběrem kvalitních produktů, ale EBS poskytuje mnohem více, banky jsou podělány strachem, takže se musel zinscenovat neoprávněný policejní zásah, ale na EBS nikdo nic nenajde. O nějakého finančního arbitra a ČNB nestojím, je potřeba, aby existovaly společnosti a instituce, které budou klientům skutečně pomáhat, a ne je oblbovat

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den,upřímně, moc nevěřím, že by mohl finanční arbitr v nejbližší době cokoliv změnit na přístupu k ochraně spotřebitele na trhu životních pojištění a poradenství vůbec.Lobby pojišťoven je velice silné. Navíc i přístup ČNB ke společnostem jako je např. Tourex, Edbusy a podobně, nepovažuji za dostatečný, o lživých informacích ze strany pojišťováků ani nemluvě. Bude ještě dlouho trvat, než se udělá pro dohled nad finančním trhem opravdu velký krok kupředu.

Nahlásit

-
0
+