Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Cena za nenažranost

18. 9. 2008
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pěkný článek. Myslím si že dobře i když jednoduše vystihuje důvody současné krize.Měl bych otázku. Jsem malý investor... defacto jsem začal určité procento svých příjmů pravidelně investovat. Rád bych věděl jestli je pro mě vhodné nyní investovat do akcií společnosti ORCO, s ohledem na to že chci investovat dlouhodobě ? díky.

Nahlásit

-
0
+

Ano, "lakomství a chamtivost" (nejen bank a jejich akcionářů)je prapůvodní příčinou. Dále nezodpovědnost těch, kteří mají tuto "nenažranost&qu ot;hlídat (a které si za to platí daňoví poplatníci). Cenu za to ovšem zaplatí jiní než ti chamtiví (tedy daňoví poplatníci nominálně + ti nechamtiví "poctivci" inflačně). Naopak ti chamtiví na celé krizi (nekrizi, minikrizi atd.) vesměs opět vydělají.

Nahlásit

-
0
+

Taketo tlaky nenicia len banky, ale aj sukromne firmy, cele korporacie, v ktorych pracuju desiatky tisicov zamestnancov. Akcionary sa neuspokoja s (vymyslim si) 50mil USD ale potrebuju mat 55mil USD a dalsi rok 60mil USD. Aby sa dosiahol tento ciel, znizuju sa stavy, robia sa projekty na znizenie nakladov... To by nebolo tak zle, no casto sprievodnym javom tychto projektov je znizenie kvality natolko, ze spolocnost straca zakaznikov, nasledkom coho ...Som v time inzinierov, ktory pracuju vyhradne na takychto projektoch a denno denne zazivame tlak z hora, na realizaciu projektov "setrenia" .

Nahlásit

-
0
+

"Akcionářům nestačil zisk z běžných bezpečných obchodů, chtěli větší."Nenechaj se mýlit! To byli jiste páni z vedení bank, kdo riskovali. Akcionáři byli asi spokojeni se zisky bank. A kdyby nebyli, pak by jiste nemohli akcionáři management premluvit dávat kredit kazdému a z nezaplatitelných kreditu budovat cenné papíry."Žádná krize se nekoná"Ale koná se ta nejvetsí krize bank za posledních 80 let!! Kde to vzal, ze se krize nekoná??

Nahlásit

-
0
+

Souhlasím s autorem, že jedním z problémů bank je tlak akcionářů na větší zisky (viz můj před pár dny vkládaný odkaz do diskuse pod jiným článkem zde na serveru)

Nahlásit

-
0
+

je to sice cena za nenazranost, ale kriza sa kona. uvidime ako to cele dopadne, ale keby FED nezachranil AIG tak by IMHO zle dopadlo aj par produktov co predava Partners.to co akademicky oslavujete ako ocistenie trhu, zial stoji aj retailovych klientov skutocne peniaze, najma ak zacali investovat do akciovych trhov pred 2 rokmi. pricom najviac teraz stracaju aj banky, kt boli vzdy povazovane za blue chip investiciu.jedine pozitivum je, ze sa da teraz lacno nakupit. teda ak to nepojde cele az do nuly.

Nahlásit

-
0
+