Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Knihy o financích, které stojí za přečtení

28. 10. 2008
 7 626
10 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejméně oblíbený příspěvek

V češtině opravu nevím, nenarazil jsem na ni.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-1
+

Diskuze

To si Vám dovolujeme oznámit, že Mr.eddy jonh je v současné době nabízejí půjčky potřebným při nízké sazbě 0f 3% a bez úvěru kontrolovat, nabízíme Osobní úvěr, konsolidaci dluhu půjčky, rizikový kapitál, podnikatelské půjčky, vzdělání úvěr, úvěru na bydlení , nebo úvěr z jakéhokoli důvodu, pokud máte zájem o kontakt prostřednictvím eddyloancompany09@googlemail.c ompro více info.provide nás to info níže ok.Name ....... Země ............ státu ............ úvěru částka potřebná ............ trvání úvěru ............. Telefonní číslo ..... .......

Nahlásit

-
0
+

Osobne si myslim, ze Kiyosakiho majetok, alebo to, ci je Rich dad knizna ci realna postava, nijako nema vplyv na odkaz jeho knih.Co sa tyka majetku, RK sam vo svojom programe Secrets of professional investor hovori o korporacii registrovanej v Nevade, v ktorej vdaka miestnym zakonom moze "vaporize his entire existence". V rovnakom programe mu dava za pravdu aj znamy multimilionar John Burley.Pravnicke podrobnosti nepoznam, ale ak RK sam uci, ako chranit a ukryt svoj majetok prostrednictvom nevadskej korporacie, pri ktorej nie je jej vlastnik ani verejne znamy, tak mi pride absurdna kritika, ze sa nikde neda vypatrat, aky majetok RK vlastni.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Suhlasim. S jeho celkovou tvorbou som zoznameny vcelku dobre, a je podivne, ze sposobuje tolko silnych negativnych reakcii. Suhlasim s tym, ze je to predovsetkym financne-filozoficky program, nie navod na zbohatnutie, ale to vlastne pise vsade aj Kiyosaki sam.Cital som niekolko podobnych kritik, ale vsetky boli bud uplne mimo (kritizovali veci, ktore v tych knihach ani neboli a zjavne autor kritiky nepochopil ani zakladny odkaz tychto knih, a nesiel dalej ako za precitanie Rich dad, poor dad), alebo vehementni Kiyosakiho kritici boli sami autormi vlastnych knih o zbohatnuti. Pripadne oboje naraz.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Je pozoruhodné, jaký rozruch Kiyosakiho knihy (klíčová je Bohatý táta, chudý táta) vesměs způsobují.Není to však kniha o financích, ale o filozofickém přístupu k jisté významné části života, kterou nemůžeme minout.Pro starší generaci to je nejspíše ohlédnutí za chybami, pro střední generaci konfrontace vlastních zkušeností či návod na výchovu potomků, avšak mladým lidem bych ji velmi doporučoval k přečtení před tím, než začnou ekonomicky nezávisle žít.

Nahlásit

-
0
+

V češtině opravu nevím, nenarazil jsem na ni.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Dobrý den, pane Dvořáku, nevíte zda kniha vyšla i v češtině? Předpokládám, že Vy jste ji přelouskal v originále, ale to já bych si moc nepočetl. Googlem jsem našel opět jen anglickou verzi. Díky

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Doporučuji k přečtení knihu N.N.Taleb: Nassim Nicholas Taleb: The Black Swan. The Impact of the Highly Improbable (už jsem ji zmiňoval v článku publikovaném zde ba webu na 31.ledna letošního roku).Svět je mnohem více nelineární, než jsem ochotni si připustit. Je to o událostech, které se vymykají minulým zkušenostem a vzhledem ke své odchylce od normy se stávají mnohem častěji než by odpovídalo Gaussově křivce. Po bitvě je každý generálem a vidí, že ta událost byla vlastně nevyhnutelná. Krocan také na základě minulých prožitých 1000 dnech je v pohodě, nic netušíc o blížícím se Dni Díkůvzdání..Jak se na školách pořád učí teorie, které Black Swan zcela ignorují, jak lze z prospektů fondů (i hedge) vyčíst informace, že ani oni ve svým modelech s možností Black Swan prakticky vůbec nepracují. Pak se nedivme, že přijde krize a profesionální investoři hlásí miliardové ztráty.

Nahlásit

-
0
+

Otázka nezní jak moc je RK bohatý nebo úspěšný. Správná otázka je co si z jeho knih odnesete Vy.Ikdyby byl RK nejchudší muž na zemi, jde o to, jestli změná Váš pohled na peníze a především na podnikání.Jeho knihy nejsou step-by-step návody na rychlé zbohatnutí, jen nastiňijí směr.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Když už je zmiňován Robert Kiyosaki, tak bych se rád zeptal, zda mi někdo může doporučit věrohodný zdroj, kde se můžu dočíst, jakým majetkem tento člověk vlastně disponuje a co ve skutečnosti dělá (kromě toho, že prodává své knížky a deskovou hru). Zatím nejucelenější analýzu toho, co RK popisuje ve svých knihách jsem našel zde: http://www.johntreed.com/Kiyosaki.htmlCosi jako odpověď je pak zde: http://www.mastermindforum.com/kiyosakiresponsetoreed.htm

Nahlásit

-
0
+

Autor vyvozuje ze všech tří knih, že jediná možnost jak své peníze zhodnocovat je prostřednictvím akciového trhu. O tom například bohatý táta vůbec není. Je to spíše duchovní průvodce, který učí jak vhodně nakládat s penězi, podobně jako některé psychologické knihy od Sinelnikova. V posledním investičním magazínu, který vysílá čt24 si většina správce fondů pokládá otázku, zdali stále platí poučka o dlouhodobém a šťastném investorovy. Těch bublin poslední dobou bylo trochu moc. Knihu "Stocks For The Long Run" bych tak v žádném případě nedoporučoval, protože investování je řízeno většinou psychologicky (hlavně v posledních 10 letech) a žádné teorie a poučky a grafy neplatí. Trh tak nikdy efektivní nebude. Je to podobné, jako když si uděláte graf o tom, co si Vaše přítelkyně či manželka dává v obvykle v restauraci a podle toho se snažili odhadnout co si dá příště. Co když bude chtít zhubnout (na trhu by byl pesimismus) nebo se jednoho jídla přejedla (akcie technologických společností už nejsou in) ? apod.. Náš svět je mnohem komplexnější, detailnější a různorodější než si sami myslíme a než dokážeme spočítat.

Nahlásit

-
0
+