Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Na dostizích s inflací

17. 3. 2008
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

nesuhlasim:vo Vasej reakcii abstrahujte jednu dolezitu vec a to je dostupnost. My sa tu bavime o penaznych fondoch a sporiacich uctoch hlavne kvoli tomu ,ze toto sa vyuziva:Ad 1: vytvorenie urcitej rezervy (bavime sa o retailu)AD 2: vytvorenie navyku na odkladanie penaziAD 3: minimalne dosiahnut inflalaciu.Toto vsetko je mozne dosiahnut pomocou spor. uctov respektive penaznych fondov s velkou davkou likvidity a dostupnosti.To ze su lepsie moznosti na trhu ako zhodnoti penizae kvitujem a priznavam, ale o tom sa v tomto clanku a v tomto uhle nebavime.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Podílové fondy mají určitý investiční horizont (nejméně jeden rok) tudíž pro ty, kteří mají velké částky a potřebují je uložit na kratší dobu (měsíc) tak BÚ je to nejlepší.Avšak na delší horizonty se žádná z variant nehodí, je to cesta, jak si své peníze znehodnocovat.

Nahlásit

-
0
+

Pekny clanok,ale chyba mi tu jedna zasadna vec. Ked som preberal hlbku sporiacich fondov a kladol som si otazku,kam investuju peniaze sporitelov, tak odpoved su Repo-vklady. Zaujimave natom ale je, ze tuto moznost vyuzivaju aj penazne fondy dokonca vo velkej miere. Jediny rozdiel je teda vo vyske podielu dlhopisov v pen.fonde atoto uz zavisi od danej spolocnosti pre aku strategiu sa rozhodne. V kazdom pripade,ak podiel dlhopisov je velmi maly, tak riziko je priam mizive a z velkej casti kopiruju sporiace ucty. Posledna vec a velmi dolezita je, ze len malo penaznych fondov ma moznost internet-bankingu, z coho vypliva, ze vacsina penaznych fondov pri v porovnani so sporiacimi uctami vo vstahu k likvidite a rychlej dostupnosti prehrala.

Nahlásit

-
0
+

Pane Majere, i Vy opomíjíte například Fio družstevní záložnu. Také nemá špatné spořící účty a k tomu vedení účtů bez poplatků.

Nahlásit

-
0
+

Toto je velmi aktualni tema. Troufam si vsak tvrdit, ze stradatel na tom bude v konecnem vysledku stejne, jedno jestli zvoli sporici ucet ci fond penezniho trhu. Pro klidnejsi spani bych preferoval sporici ucet, i kdyz, jak je v clanku hezky popsano, ta jistota na sporicim uctu je velmi relativni.Chapu, ze clanek je urcen retailu, ktery se v jinych investicnich prilezitostech prilis neorientuje. Ale kdyz uz se jedna o sumu "na byt", tedy se pravdepodobne bavime radove o milionech, chtel bych zminit, ze se na trhu naskyta i spousta jinych a dle meho nazoru zajimavejsich variant. I na kratkem horizontu se da dnes s jistotou (nebo jen velmi malym rizikem) vydelavat 5-7% p.a. Ma to vsak jednu nevyhodu, a tou je likvidita. Aby bylo vynosu dosazeno, musi se instrument drzet do splatnosti (coz se nehodi v pripade uvedenem v clanku). Kdyz ale nekdo predem vi, ze ty prostredky nebude potrebovat min. nejakou pevne danou dobu (treba jeden rok), tak velmi zajimave prilezitosti dnes naskytaji ruzne jiz drive emitovane garantovane produkty se splatnosti cca za rok - jejich stavajici trzni hodnota se kolikrat pohybuje i deset procent pod garantovanou nominalni cenou. Jinou zajimavou variantou jsou discount certifikaty s velkym diskontem. Pripadne i bonus certifikaty s velkym odstupem od ochranne linie, ale zde uz investor podstupuje trochu vetsi riziko.Moznosti, jak nechat penize pracovat, je opravdu hodne. ;-)

Nahlásit

-
0
+

Souhlasím :)Jen bych doplnil, že BAWAG si účtuje poplatky za výběry, tzn., že pokud si klient vybere peníze v hotovosti, zaplatí 30 Kč, pokud využije možnosti převodu na svůj běžný účet, platí 10 Kč (drobnost pod pokličkou, kterou považuji za důležitou).Tento "neduh" nemá eMax, ani INGkonto, nemýlím-li se...Hezký den,PP

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Honzo máte tam chybu.mBank má účet eMAX nikoliv mMAX a ING připisuje 3,25% na Oranžovém Kontu. Co vím, tak BAWAG 3,5%Já osobně dávám přednost spořícím účtům před peněžním trhem, svým klientům je více doporučuji, protože jsou dle mého názoru "jistější" .

Nahlásit

-
0
+