Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Fondy a pokles trhů

18. 3. 2008
12 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

nshXs2fdyrurzfslij, [url=http://hkhgslyjkubp.com/] hkhgslyjkubp[/url],[link=http://fnofjztikrbf.com/ ]fnofjztikrbf[/link],http://wfvvjhhkjywc.com/

Nahlásit

-
0
+

Musim rict, ze Vas vypocet prijatelne ceny bytu je velmi zajimavy, ovsem hooodne zjednodusujici az zkreslujici. Vztah mezi cenou a prumernym prijmem je na miste. Ale tech faktoru, ktere ovlivnuji cenu, je daleko vice. Kazdopadne diky za namet k premysleni. ;-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ohledně hypoték mám svůj vzorec a toho se držím. Je možno předpovídat katastrofu, protože dříve než nějaká vypukne je spousty "znamení" které katastrofu doslova předurčují.Bylo zkrátka spousty indikátoru, které napovídaly,to byl až přílišní růst u nemovitostí a běžný lidé si tedy mohli své bydlení stěží v nějakémrozumném horizontu dovolit, bez toho aby spláceli drahou hypotéku. A zde je jednoduchý vzorec, snad někomu bude užitečný 1/2 průměrné mzdy v zemi*12 měsíců*20 let= celková cena bytu x Pokud se Vám zdá že v hlavním městě lze sehnat na tuto cenu solidní byt (2+1) případně domek na vesnici, tak je investice atraktivní v opačném případě jí nedoporučuji. A je velký zřetel třeba brát na sazby banky, kde sazby hodnotím takto od 0-3 velmi dobré, 3-4 dobré, 4-6 horší, 6-8 špatné, 8 a více velmi špatné Finanční poradenství je věc užitečná, avšak dle mého názoru je lepší, když lidé budou mít dostatek informací. Aby se finančnictví a ekonomika učila již na základních školách a na gymnáziích. Ono je hezké vědět, že Caligula jmenoval do senátu svého oblíbeného koně, ale člověk se díky tomu nenají :) Dneska jeden můj kamarád se kterým jsem studoval SŠ vesele hází peníze do automatů a do rulety. Když jsem mu shrnul výhody investování dostalo se mi odpovědi "ale tam taky můžeš prodělat" a začal mluvit o tom "jak zase málem vyhrál na ruletě"

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Děkuji za Vaši odpověď.Podepisuji téměř každé Vaše slovo. Také já si myslím, že investování je založeno např. na disciplíně. Rozhodně jsem rovněž zastáncem názoru, žehysterie, panika a intuice nemá v investování co dělat. Souslovím "obchodní intuice" jsem měl na mysli spíšeobchodní kalkulaci - ale to je hraní se slovíčky.Nicméně mám stále pocit, že disciplína, kázeň a chladná analýza, na kterých se asi shodneme, nepopírá mou výhradu k teorii pravidelného investování.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano Ti negramotní prodávají dnes a Ti gramotní prodali již loni a dnes nakupují ( nebo ještě lépe, počkají až bude krize na dně)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den,Já si naopak dovolím nesouhlasit s Vámi. Kde začít? 1) Domnívám se, že smysl investičního poradenství netkví v tom, hrát si na věštce soustředěně hledícího do křišťálové koule, díky níž vždy vycítí blížící se nebezpečí. Ono, jak se říká, po bitvě je každý generál, ale vývoj finančních trhů zavisí na obrovském kvantu makroekonomických vlivů a nikdo fundovaný nemůže s jistotou tvrdit, že zná budoucí vývoj.2)Diverzifikace má smysl, a to podstatný. I v soudobé situaci, kdy jsme mohli zaregistrovat poklesy akcií rostou logicky nástroje na akciích nezávislé: komodity (zlato, obilí, ropa atd.)nebo nemovitostní fondy (pozor neplést s realitními!)3)O velké peníze začali přicházet pouze nezkušení a promiňte mi ten výraz "negramotní&quo t;investoři, kteří podlehli panice spojené s propadem akcií a začali prodávat. Naopak chladnokrevnější z nich anebo ti, kteří jsou pod "kontrolou" ;poradců, využivájí poklesu akcií pro pravidelné levné nákupy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den, omlouvám své zpoždění v odpovědi. Myslím že principiálně nemáte pravdu. Investování je mnohem více kázeň, než intuice. Je to mnohem více chladný pohled na vývoj cenných papírů, než hysterie a panika. V tomto směru je úloha finančního poradce nezastupitelná - musí být schopen srozumitelně klientovi interpretovat realitu, která zuří tam venku za okny. Tak jako zítra zase vyjde slunce, tak i světová ekonomika vykročí vpřed a akcie poletí nahoru. Waren Buffet napsal, že kdo nesnese pohled na své akciové porfolio, které pokleslo o 40%, nemá co dělat v akciích. Naší úlohou není poplakat si s klienty, že ty hrozné akcie jsou nebezpečné a šup do zajištěných fondů. Naší úlohou je z vystrašeného a konzervativního, leč ziskuchtivého klienta, vychovat mírně pokročilého investora, který se nezhroutí, když si otevře HN. Nejsme dělníci podepisování smluv. Jsme interpreti aktuální ekonomické reality a společenských souvislostí s majetkem našeho klienta. Klient se nerodí s investičním profilem. Klient potřebuje vést a bránit před sebou samým. Hlavní úlohou poradce je nejen ukázat směr a nástroje ke splnění finančních cílů, ale také dohlížet na jejich správné používání, je ovšem milé, pokud si klient ještě před tím omylem neuřízne nějakou část těla z pouhé paniky či zděšení.... extrémní případ ovšem je finanční smrt klienta v důsledku nulové péče poradce.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano když vím, že půjdou ceny dolů, tak tam necpu další peníze. Přijatelné ještě je, že ty co už tam jsou tak tam nechám a zbytek vložím až krize přejde.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den, S některými názory nesouhlasím. Především je zde doporučeno krizi "vystát" a i přes pokles investovat spokojeně dál a těšit se jak za dobu x znovu dosáhnu hodnoty z období předchozího. Ale smysl není o tom být pravidelným investorem s diverzifikovaným portfoliem (jelikož v případě krize padá většina tituly a i skvělá diverzifikace je na to krátká), ale naučit se získávat a zpracovávat informace k tomu, abychom vůbec dokázali odhadnout, že taková krize přišla. Pokud se podíváme na problémy v USA, tak tam se o tom začalo mluvit již v červnu-srpnu a spousta nemovitostních fondů propadla a dokonce banky avizovaly možné problémy. Avšak všichni byli nesmírnými optimisty a nedokázali vycítit nebezpečí (když něco roste stabilně téměř 10 let tak proč by to ted zrovna mělo padat?) a začali přicházet o velké peníze.

Nahlásit

-
0
+

Dovolím si zdvořile nesouhlasit. Diverzifikace a pravidelné investování neodstraňuje roli finančního poradce: ten přece doporučuje, do čeho diverzifikovat a v jakém časovém režimu. To jsou sama o sobě dosti kvalifikovaná rozhodnutí.Nicméně kromě toho je role poradce ještě dvojí:1. chránit klienta před módnímivlivy, bublinami a panikami;2. poskytnout mu základní školení ohledně toho, co lze a nelze očekávat od cenných papírů a jiných tříd investic.Diverzifikace a pravidelnost tedy samozřejmě není všechno. Prostor pro třídění, zpracování, a také prezentaci informací je velký. Investiční poradenství ovšem nevypadá tak, že poradce jeden měsíc řekne "prodejte Microsoft, kupte Google" a druhý měsíc "prodejte Google, kupte zlato". Pravda, i to se vyskytuje, ale klient zpravidla prodělá.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vážený pane Hanzle,nejprve děkuji za Vaše komentáře v diskusi na FINMAG.1. Vyvstává mi na mysl otázka zda investování na burzách (bez ohledu na strategii) je vhodné i pro lidi, kterým se v případě většího poklesu hroutí jejich svět ? Viz diskuse na: http://ekonomika.ihned.cz/c4-10149600-23365960-001000_d-vase-penize-v-ohrozeni-bojite-se-o-ne2. S doporučením na pravidelné a diverzifikované investování mám jistý problém. Domnívám se totiž, že disciplinovaným nasazením investičního algoritmu dochází k popření principu investování, které bych očekával, že je založeno na třídění a vyhodnocování informací, zkušenostech a obchodní intuici.3. Rovněž se domnívám, že v případě tohoto doporučení se poněkud vytrácí role a význam finančního poradce, od kterého by klient měl a mohl očekávat více než jen doporučení na pravidelnou investici.Odpovědi na položené otázky v článku jsou asi do jisté míry správné, nicméně chtěl bych Vás poprosit o Váš názor na mé argumenty.Děkuji

Nahlásit

-
0
+

Velmi dobrý text.

Nahlásit

-
0
+