Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Další špatné zprávy

16. 4. 2008
9 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

V této situaci zůstávám optimistou, trh je v situaci, kdy se všichni třesou kde jsou zbylí „kostlivci“ oni samozřejmě někde jsou, někde ve finančním sektoru nejspíš velkých bank. Světová ekonomika buď půjde do recese nebo nepůjde, to je ovšem z pohledu investora může být jedno, protože ceny akcií a podílů ve fondech odpovídají tomu jako kdyby byla. Takže: Jestliže teď investor nakoupí, kostlivci se pak odkryjí a ukáže se že světová ekonomika bude v pohodě, vydělá hodně, protože všichni se uklidní začnou nakupovat a ceny půjdou nahoru.Druhá možnost: Investor teď zainventuje, ukáže se že kostlivců bude víc, růst světové ekonomiky klesne o nějaké to procento… ale bude jasno. Všichni se tím pádem uklidní, začnou opět nakupovat, ceny půjdou nahoru a investor vydělá i když třeba ne tak rychle.Nebo snad někdo dokáže říct, co by se ještě muselo stát, aby se trhy při současných cenách propadly o dalších 20 až 30 %?

Nahlásit

-
0
+

Telefonica O2 má dividendu 10% vož neumí kterejkoliv "poradce" nebo aspoň se píše, že 10% je teda jako maximum :-)

Nahlásit

-
0
+

A co tohle:důvěryhodnost LIBORu je zpochybněna...http://online.ws j.com/article/SB12083116416781 8299.html?mod=hpp_us_pageoneVž dyťLIBOR se používá téměř všude.

Nahlásit

-
0
+

Taky bych na penezich radeji jeste sedel. Zkusil bych nejake sporici konto. Ja jsem u FIO, ale prechazim k ING. Ty maj ted uroceni6 % na mesic. Jinak pocitam ze nejpozdeji v zari zas zacinam s akciema. Kdo moc otali, nevydela!

Nahlásit

-
0
+

Telefonica O2 má teď dividendu kolem 10%, což neumí řada "poradců" navíc je tu prostor pro růst.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Záleží samozřejmě na délce investice. Co třeba Telefóniku 02 kvůli dividendám a víře, že navzdory tvrzení analytiků nejsou v ceně zohledněny chystané prodeje majetku, nebo zkusit NWR (OKD)? Těžko říci. Vše je samozřejmě bez záruky. I když odvážní již nakupují.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já jsem své akciové portfolio prodal na konci ledna. Jen nevím do čeho teď investovat, dokud se bouře nepřežene.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bohužel asi máte pravdu. Potěšitelná je ale zpráva OECD - po uzávěrce tohohle článku, která odhaduje škody z realitní krize "maximálně" ;na půl bilionu dolarů, což je polovička odhadu MMF. I když je i tento odhad třeba brát s rezervou, věřím spíše OECD než fondu. Ten u mne v poslední době hodně ztrácí. Viz jeho předpovědi někdy od září. Stále ve stylu nic se neděje a pak najednou - jako třeba třeba teď - výrazné snížení odhadovaného tempa ekonomického růstu ve světě. Má k tomu jistě své důvody. Poněkud to ale připomíná styl napřed se pokusit zamést probléy pod koberec a když to nejde, přiznat ztráty. A pro jistotu je nadsadit. No uvidíme.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Předpokládám,že ještě nejsme na dně. Ještě nebyli vytaženi všichni kostlivci ze skříní. Až bude vše vymeteno, tak po cca 2 měsících se můžeme začít pomalu škrábat nahoru. Takže nejspíš až v létě.

Nahlásit

-
0
+