Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: ČSOB sází na jistotu

16. 5. 2008
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tak s tureckou lirou by to bylo trosku dobrodruzstvi. Urokova sazba z vkladu sice nekde okolo 15%, ale ty vykyvy kurzu jsou obcas jeste vetsi (viz vyvoj od zacatku roku).Jinak souhlasim, ze v nabidce zajistenych fondu ceskych bank se malokdy objevi neco aspon trochu zajimaveho. Treba zmineny fond Byci a medvedi je pekny propadak, strasne mala participace. To se daji najit o hodne zajimavejsi produkty s podobnou konstrukci a daleko vyssi participaci (i 100%). Tak ci tak, nemyslim si, ze je to v dnesni situaci na akciovych trzich vhodna konstrukce.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

v pohode. ja si vzdycky rejpnu na toto tema. nemam tyto fondy rad, takze si vzdy na vas resp. na ne neco najdu. neberte to osobne. v prumeru 5% je opravdu smesnych, v porovnanim s uctem , kde zhodnoceni je 3,55%. pokud budu bohaty klient takvice udelam jen na obycejnych depo operacich. jako maly klient bych mozna vydelal pokud bych penize nechal urocit v AUD nebo turecke lire.ale jak rikam, vzdy si rad pichnu do techto super produktu, ktery jen oskubou klienty a nic vice.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

diky. vim kde to najit, ale spis bych to cekal v clanku. jak jsem psal, pan autor mluvil o nejakych krasnych vynosech. kouknnul jsem se na par fondu co jsou od roku 2003/4 a uprimne, nic moc nebo to nechapu. proto bych byl radsi, kdyz se pise clanek videl i konkretni cisla. pokud napisu "zajimavy vynos" a dodam 2% za 5 let, tak si obrazek jiz dokazu udelat, jak moc je to zaimave :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den,pokud to půjde, tato data uvedu. Šlo mi o to, aby to nebyla reklama. Navíc se v době poklesu trhů některé věci opravdu blbě hodnotí. Korunové, ale i další fondy sleduji několik let a tak si myslím, že mám za tu dobu zhruba přehled, kdo je v čem dobrý a naopak.Jinak ke druhé poznámce: možná jsem to napsal nepřesně.Ta věta se logicky vztahuje k předchozím dvěma."Strategie, od níž se odvíjí výnos těchto fondů, může být velmi široká. Jejich tvůrce se snaží najít řešení, které je pro dobu existence fondu, což jsou zpravidla čtyři až pět let, optimální. Zajímavý výnos logicky zvedá zájem i o další zajištěné fondy."Je to tedy míněno v obecné rovině tak, že je v zájmu tvůrce těchto fondů, aby našel strategii, která bude úspěšná a znovu přiměje investory, aby si chtěli tento fond koupit. Myslel jsem, že je to z textu zřejmé, ale zřejmě není. Tak se omlouvám.Mohl bych se z otázky vyzout tím, že spokojenost s výší výnosu závisí na typu investora. Což je pravda.Považuji ale za fér odkázat na poslední číslo časopisu, kde je zajištěným fondům věnován delší článek, hodnotící jejich pro a proti. Z dat ČSOB vyplývá, že průměrný výnos "jejích" zajištěných fondů činil za poslední dva roky 5,29 % p. a. Jsou tam ale citovány i velké rozdíly.

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den,vše o fondech ČSOB najdete tady:http://www.csob.cz/bankcz /cz/Fondy/Zajistene-fondy/defa ult.htm

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

muzu priste poprosit, aby kdyz pisete o tech vynosech/vysledcich/ziscich o uvedeni treba tabulky nebo nejakeho konkretniho cisla?dale pisete "Zajímavý výnos logicky zvedá zájem i o další zajištěné fondy. " jaky je to ten zajimavy vynos? kolik je to %?

Nahlásit

-
0
+