Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Růst ve stínu obav

21. 5. 2008
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Předpokládám, že medvědi ještě nespí. Ostatně vývoj v posledních dnech to naznačuje. Je třeba zohlednit to, že investoři přesunuli velkou část svých aktivit do komodit. Jakmile tyto prostředky přesunou zpět na akciový trh, dojde k rozhoupání komoditního trhu a s tím i akcií na tento trh navázaných. Medvědi se obvykle ukládají ke spánku na podzim.

Nahlásit

-
0
+

No nevím, jestli to tak skutečně bude, i když si to nejspíš zaslouží. Protože je tu velmi zásadní psychologická otázka, komu se tedy pak dá vlastně vůbec věřit.Já si myslím, že to ale může být jinak. Protože auditorských firem významu Arthur Andersen bylo pět, zatímco tady jsou jen dvě světové ratingové agentury, další jejich věhlasu či velikosti zatím nedosahují a investoři často vyžadují dvě nezávislá vyjádření.Ale třeba se mýlím. Každopádně bude velmi zajímavé, co se v tomto směru bude dít.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Všechny problémy na to svést nemohou. Ale domáhat se náhrady ztrát u konkrétních emisí se špatným ratingem, to podle mne budou. Přece si takovou příležitost investoři nenechají ujít.Dopad na Moody''s bude záviset na rozsahu špatně udělených ratingů.Jak jsem psal zde v článku již koncem ledna, moc bych se nedivil, kdyby subprime krizi odskákala nějaká ratingová agentura způsobem, jakým kauzu Enron odskákal Arthur Andersen.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den. Taky jsem to - po zveřejnění článku - objevil, a to na serveru Financial Times, kde to uvádějí jako výsledek vlastního šetření.Je to samozřejmě dost velký průšvih. V článku se ale nepíše, že by měla konkurenční Standard and Poor´s podobné problémy a je tam mj. uvedeno, že řada investorů vyžaduje u dluhových instrumentů dvojí rating, tedy od S&P i Moody´s. Tak jen doufám, že se neobjeví snahy svádět všechny potíže s cennými papíry, krytými nemovitostmi na zmíněný problém.Na druhé straně to v poslední době rozhodně není ojedinělá výtka vůči činnosti ratingových agentur.

Nahlásit

-
0
+

Dnes mne zarazila tato zpráva: Moody¨s zjistila, že v minulosti chybně / neoprávněně udělila AAA rating cenným papírům za miliardy USD.http://ftalphaville.ft.com /blog/2008/05/21/13213/moodys- errs-in-rating-debt-products/Z toho podle mne koukají potenciální žaloby investorů na Moody''s. Jejich dopad a jak to Moody''s (zda vůbec) ustojí, pak bude záviset na rozsahu chyb.

Nahlásit

-
0
+