Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Moderní finanční svět

6. 6. 2008
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

CDO si samozřejmě nikdo z nás nepořídí, nicméně "participovat&q uot;na změně jejich hodnoty, te je věc jiná. Akcionáři UBS se nehrnuly půjčovat peníze sub-prime klientům, a přesto tak přišli (právě přes CDO) o nemalé prostředky. Článek není o tradingu (kterému se mimochodem také věnuji), ale spíše o širších ekonomických souvislostech. Diskusi na téma terorie nabídka/poptávka bych nechal na Financnik.cz, stejně tak jako potřebu či škodlivost emocí. A mohli bychom si osvěžit pojem nadsázka, skutečně se nenávažím do traderů:-).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

muzu se zeptat, na co konkretne klienty upozornujete? v clanku se mluvi o CDO. to si neporidite ani kdybyste chtel.ad clanek. bud si to chci sptane vylozit nebo pan autor nikdy na burze nic nezobchodoval. cely mi to vyzni jako "dipolomaticke& quot;navazeni do nas traderu. ze to jsme zase my, kvuli kterym hladovi pulka sveta. na ryzi bylo uvaleno predevsim vyvozni embargo. zkuste nekdy taky teorii poptavka/nabidkak tem emocim. bezte se podivat na parket CBOTu nebo si promluvte s nekym, kdo na parketu byl. jsou to predevsim emoce. prestanme porad opakovat poucky teoretiku z ucebnic, jak obchodovnai musi byt strasne bez emoci a chladne. bez toho to nejde a nedeje se to.a jako ochodnikum, je mi srdecne ukradeny jak vypada veprovy bok (ackoli sem videl vsechny komodity v fyzickem dodani a znam i postupy vyroby, skladovani atd - fundament je zaklad)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Díky za trefný článeček. Myslím, že je nutné klienty upozorňovat právě na to, že mnohé "novinky" mají často tendenci vytlačovat amplitudu přestřelování trhů. Ty sice přestřelovaly vždy, ale stále víc platí Buffettovo: nelez do toho, čemu nerozumíš. A proto je nutno klientům furt vysvětlovat, i když je to vopruz :-)

Nahlásit

-
0
+