Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kdy koupit akcie aneb hysterická křivka

19. 9. 2008
10 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Doufejme, že to nebude časem stejně slavná obálka jako tak z BusinessWeek z 13.8.1979 hlásající "Death of Equities".její dosazení do vývoje US trhů je názorně vidět na následujícím obrázkuhttp://www.kedrosky.com /images/death-equities.gif

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Na okraj - včera vyšel Newsweek s bílou obálkou a velkým titulkem na první straně: It''s not as bad as you think - Why a crack on Wall Street will not crash the world''s markets.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Byť s panem Kohoutem z hlediska současné situace nejsem zcela na stejné lodi, jeho knihy jsou skvělé a na tom co píše není na základě tak krátké periody jako je dvanácti měsíční vývoj, co měnit. Nechme věci doznít a počkejme nějakou relevantní dobu.Pak vynášejme soudy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A vase knihy mozme spalit, ak ste nejake napisali. Pochybujem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Knihy pana Kohouta(nic proti jeho osobě)možno ve světle současného dění s klidem dát do sběru.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Petře, nevím o tom, že by poradci u Partners své klienty do akcií nepouštěli. Já to například v současné době doporučuji poměrně často (byť mám na trh krátkodobě stále mírně medvědí náhled, ale v nějaký bottom fishing skutečně nevěřím) a to zejména u dividendových titulů, které na současných cenách nabízejí poměrně zajímavé zhodnocení formou pravidelného ročního cash flow do peněženky klienta. Pochopitelně hovoříme o dlouhodobém horizontu a jedná se o peníze, které je člověk schopen na tuto dobu oželet. V akciích a dalších instrumentech se pohybuji již poměrně dlouho a příležitostí je v trhu poměrně dost. Spíše je to tak, že o tyto investice není mezi lidmi v současnosti takový zájem a strach vypouštěný v médiích s nimi dělá svoje.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jako vtip dobrý, pane Navrátile :-)Leč totéž byste mohl říci o celém světě... Jestli ovšem sledujete tento server, zejména články Pavla Kohouta, tak asi tušíte, že alespoň někdo neteoretizuje blbě o státním bankrotu USA a ukazuje, co vše efektivní trh umí a jak investovat. Doufejme jen, že mu rozumějí i řadoví poradci, tzv. specialisté na IŽP. Jinak: šup do slamníku :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Taky si nejsem vedom toho, na jakeho financniho poradce bych se mohl obratit ve veci investici do akcii. SPolecnosti ktere umoznuji obchod s akciemi typicky pouze provadi trading a je na zakaznikovi, do kterych titulu se pusti. Pak jsou spolecnosti jako Partners, ktere sve klienty do akcii vubec nepousti, natoz aby jim radilo. Kam tedy, Pavle, poznamkou o poradcich v akciovych investicich mirite?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den, v knize "Investiční strategie pro třetí tisíciletí" popisujete rozdělení krizí na maligní a benigní.Co by se muselo stát, aby současnou krizi bylo možno označit za maligní?Děkuji.

Nahlásit

-
0
+

"Proto nikdo neudělá chybu, pokud se spojí s kvalifikovaným finančním poradcem."1) Asi žádný kvalifikovaný finanční poradce v Č.R. a S.R. neni.2) Český národ je z internetu tak studovaný, že ví více nebo stejne jak poradci.

Nahlásit

-
0
+