Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Lehman Brothers straší fondy

3. 10. 2008
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tak se pletu, tedy v pátek. OK.na efekt sazeb jsem moc zvědav. Pokud rally nebude dlouhé, je to pro mne signál, že se lidé zbavují akcií do růstu a tedy že čekají další pád

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

my ji mame v planu na october 10. ale zeptam se. jiak uvidime jak pomuze ted ten koordinovanej cut.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ta bude klíčová. Není ale ve čtvrtek?V principu je to jedno, jestli zítra nebo pozítří. Rozhodující bude výsledek.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

zajimava bude patecni aukce Lehmanovych CDS

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den.Nepolemizuji o riskantní černé skříňce - i když lze najít jakýsi protiargument v podobě diverzifikace portfolia fondů peněžního trhu. Jde mi ale o ten výnos.Není to tak dávno, co korunové fondy peněžního trhu vynášely dvě až tři procenta ročně, některé i mírně víc, zatímco úroky u vkladů na spořicích účtech byly zanedbatelné.Řada investorů pak logicky měla peníze spíše v těchto fondech, než v bance. A myslím si, že je "černá skříňka" či pojištění státem vůbec nezajímalo. Někteří občané měli nejspíš peníze v těchto fondech zbytečně dlouho na úkor jiných investic. Ale to je už jiná písnička.Dnes jsou spořicí účty daleko zajímavější než dřív, takže se část peněz pěkných pár měsíců přelévá z fondů peněžniho trhu sem. A zřejmě i nové peníze. Už před tím, co se stalo ve Sporoinvestu.Objevují se sice názory, že jsou výnosy fondů peněžního trhu do splatnosti zajímavé, na to ale investoři (zatím?) neslyší.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Na příkladu Sporoinvestu jsou jasně vidět slabiny fondů peněžního trhu.Nevýnosné,riskantní černé skříňky bez pojištění státem.Nemohou konkurovat pojištěným vkladům na spořících účtech.

Nahlásit

-
0
+