Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Zbraně hromadného ničení?

12. 11. 2008
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

No, equity nedelame, jsme spise na urokove, FX a castecne komoditni trhy.Co se tyce US/UK/EU urokovych sazeb, tak nas hlavni ekonom ma jedno slovo - ZIRP. Pomalej v EU, velice brzo v UK, a v US neco pozdeji nez v UK. Tusim nekdy v kvetnu odvazne prorokoval urokovou miru BoE v prosinci jako 3%, a vypada to, ze spise prestreli smerem nahoru :).Poslednich devet mesicu je velice bearish pro GBP (do vcera, kdy se to v podstate naplnilo, novy nazor jeste nema :)), a myslim si ze USD taky moc neveri ve strednim horizontu.

Nahlásit

-
0
+

no ja myslim, ze by se to sem asi nehodilo. je to uz hodne odborne a 99% lidi zde s tim neprijde vubec do styku.jak to v "NABu" vidite do budoucna? konec roku a Q1/09? otestujeme jeste hodnoty z let 2000-02? snad si to pamatuju dobre, ale v te dobe hodnota DJ nekdo kolem 7000-7500

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No, clanek o derivatech na pokracovani jsem kdysi zacal psat, ale tam je toho tolik... Kdyby byl nejaky specificky zajem, tak pokud budu vedet, rad napisu.Profesionalne se zajimam o derivaty inflacni, urokove a kreditni, okrajove o komoditni, FX a akciove.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

ja vim sem hnidopich, jen si opravte, kde pan autor pracuje. pochybuju ze je to nejaka national bank of austria, spis se jedna o NAB, teda Australii

Nahlásit

-
0
+

TLESKAM. tak konecne po x letech sem ukojen kvalitnim clankem z meho oboru. konecne nekdo, kdo vi o cem mluvi. na tak malem prostoru pekne shrnuto. verim ze by autor byl schopen napsat clanekna pokracovani. budu se opakovat, ale tleskam. mel jsem moznost mluvit s lidma s ceskych bank a ti nemaji ani paru o techto vecech (prestoze nektere derivaty nakoupili a obchoduji je na vlastni ucet). jen bych doplnil, ze hlavni protistranou byl LEH a ten nechali padnout. nedoslo jim, co to zpusobi. a s tim fyzickym dodanim plne ropy je to slozitejsi, ale nechme to tak. jen vic takovych clanku.

Nahlásit

-
0
+