Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Přišel čas zajištěných fondů?

18. 11. 2008
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

V tomto případě je opravdu potřeba dát velký pozor na konstrukci fondu a způsob výpočtu výnosu. U některých konstrukcí je už teď jasné, že do splatnosti dojedou pouze na počáteční hodnotu nebo je potenciál možného výnosu výrazně omezený. Toto se dá tuším někde na webu ČSOB dohledat (xls soubor).Ale u některých fondů by to mohlo být celkem zajímavé - to máte pravdu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To je samozřejmě také možné. Cena řady podílových listů zajištěných fondů ČSOB je výrazně pod emisní cenou. Poplatek za vstup do těchto fondů po upisovacím období je únosný, takže by se to skutečně mohlo vyplatit.Předpokládám, že pokud někdo zvolí podobný postup, ví, jak je fond, který si vybere konstruován a jak se počítá jeho zhodnocení. Přece jen to má určité nuance.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co jít na zajištěné fondy odjinud?Vykašlat se na nově zakládané a koupit podíly v již existujících zajištěných fondech.když se podívám třeba na stránky ČSOB, najdu tam fondy, do kterých lze podle informací na webu stále vstoupit a to za ceny výrazně pod emisní cenou. :-)

Nahlásit

-
0
+