Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Ve víru pobídek

3. 12. 2008
10 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Je to samozřejmě škoda, ale naprosto Vás chápu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bill Gross z Pimco:This is either the opportunity of a lifetime, or the lull before the real storm! I''ve been putting it all in... I''m the optimistic type. I think it''s the opportunity of my lifetime!.De facto potvrzuje to,co jsem říkal o rozdílech ve výsledcích..Své zkušenosti z letoška mám, prezentuji je na svém webu nebo zde (články + komentáře) či na investujeme.czAle šíři veřejně nějaké detaily se mi taky nechce :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Škoda, že je obtížné, ne-li nemožné natrefit na někoho, kdo by byl ochoten na toto téma něco říci. Ať již v případě kladných, ale i záporných výsledků. I když máte pravdu v tom, že letošní vítězná strategie může u aktivních investorů příští rok docela klidně propadnout.Pokud jde o zajištěné fondy, jsme na tom stejně. Taky bych do nich nešel, ale chápu lidi, kteří tak nyní činí.Osobně jsem si ale myslel, že budou prodávány vzhledem k situaci na trhu, emocím a stranu řady investorů, úspěšněji.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Aktivní investoři mají žně. Letos (a podle mne i v příštím roce) budou mezi výsledky investorů dlouho nevídané rozdíly..Nikde ale není psáno, že ten, kdo zatím uspěl letos, bude mezi vítězi i na konci příštího roku..Ač bych sám do zajištěných fondů nešel, chápu lidi, co tak činí i v dnešní situaci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Existuje naopak valna vetsina investoru, kteri sami od sebe daji dnes prednost zajistenym fondum. Prave proto rikam, ze to zrovna dnes nepovazuji za nejrozumnejsi. V urcitych pripadech mozna ano. Ale vetsine bych doporucoval jiny postup. A od toho tu jsou poradci, aby lidem vysvetlili, co a jak..Problem je v tom, ze 3/4 lidi se rozhoduji emocionalne a ne racionalne..Je to na delsi rozbor. Mozna se k tomu pokusim neco napsat, ale neslibuji.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To je pravda. Chvíli jsem přemýšlel, jak je to míněno. Obávám se ale, že se točíme tak trochu na místě, nebo v kruhu.Jak jsem již psal, osobně zajištěné fondy nevyužívám. Mj. z důvodu, že raději investuji přímo do podkladových aktiv. To ale nic nemění na mém přesvědčení, že existuje část konzervativních investorů, kteří těžko půjdou do akcií. Pokud ano, tak nejspíš bohužel v době, kdy jsou trhy nahoře.Pro ně v současnosti pokládám zajištěné fondy za poměrně dobrou volbu. I když stále není jisté, zda trhy ještě nepůjdou dolů.Jinak Váš článek k tomuto tématu samozřejmě uvítáme.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zdravím,máte naprostou pravdu, kupovat zajištěné fondy v současné době nemá z pohledu logiky smysl. Investor se zbytečně připraví o budoucí výnosy. Navíc by si každý měl uvědomit, že zajištěný neznamená garantovaný ... Osobně by mě zajímalo kolik prodejců zajištěných fondů tento "drobný" rozdíl klientům řekne :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Protoze pokud by trhy po rustu neklesly, tak by se Vam vyplatila investice primo do podkladoveho aktiva. Kdezto u ZF mate v takovem pripade vyhodu prumerovani, nebo zaklikavani vynosu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den.No, první scénář je jasný. Pokud jde o druhý, je založen na růstu trhů po dobu životnosti fondu. Proč by ale měly, aby se investice do zajištěných fondů vyplatila, před ukončením jejich splatnosti trhy spadnout, jak píšete?Osobně do zajištěných fondů rovněž neinvestuji. I když se řadím mezi dlouhodobé investory, nelíbí se mi, když mám víceméně vázány peníze na 3-5 let, nemluvě o dalších věcech. Existují ale investoři z řad těch konzervativních, kteří na ně slyší. Nepochybuji o tom, že i ze strachu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Proc dnes investovat do zajistenych fondu??? (Mam na mysli nove emitovane.) Jaky to ma smysl? To ma smysl pouze pro dva scenare. Kdyz trhy budou klesat dal a investor bude rad, ze dostane zpet svych 100%. Nebo kdyz trhy behem zivotnosti fondu vyrostou a nasledne pred splatnosti zase spadnou. Komu se takovy scenar na 3-5ti letem horizontu jevi jako pravdepodobny, tak by mohl investovat do zajistenych fondu. Osobne bych ale i s takovym ocekavanim postupoval jinym zpusobem. Jinak v tom nevidim zadny smysl. Zajistene fondy dnes jen tezi ze strachu, ale racionalne uvazujici investor by do nich prave dnes neinvestoval. A to i kdyby byl velmi konzervativni..Pokusim se to nekdy rozvest vic v samostatnem clanku..Jan TraxlerFINEZ Investment Management

Nahlásit

-
0
+