Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: O čtyřech poradcích

9. 3. 2008
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Finanční poradenství bude mít takovou pověst, jakou si vytvoří finanční poradci sami. Servisní společnosti k tomu mohou a mají vytvářet podmínky, ale sám dobře víte, že najít a vychovat schopné poradce je velmi obtížné. Skutečně špičkových poradců nikdy nebudete mít ani 20% z celé sítě. Z těch 20% se rekrutuje elita, 4% celku, která může pomýšlet na téměř neomezené cíle. To vše jen proto, že ten potenciál v tom člověku je a také je dále cílevědomě rozvinut, s potřebnou sebekázní. Jsem přesvědčen, že takový člověk má být schopen, s kýmkoliv si naplánuje, vést rozhovor i bez přípravy, v něm přesvědčivě obstát a zanechat dobrý dojem. Má to být frajer, co nepochybuje o svém úspěchu a má co předávat svým klientům, i kdyby právě měl v kapse jen 19,50 CZK na polévku.Pokud vám to připomíná mé články a diskusní poznámky o průběhu první schůzky s novým klientem, tato podobnost vůbec není náhodná. Naopak, je to univerzální pravda a bez jejího pochopení nebude ani poradenství, ani obchodu, ani odměny za něj.Sebedůvěra poradce musí přirozeně vycházet z jeho zdravého sebevědomí vyztuženého odborností, pílí a chuti neustále se zlepšovat. A to sebevědomí zase má vycházet z uvědomělé sebeúcty, protože nás je velmi zapotřebí. A klienti vycítí, že nejsme otravové, co potřebují něco prodat. Amen

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pohádka je pohádka. Finanční poradenství musí fungovat stejně jako jiné činnosti: musím o věci mít přehled, mít nad sebou kontrolu i servis společnosti, vědět proč to dělám, spokojenost klienta. Všechny uspokojí klienta, ale: pokud je v jedné společnosti chaos, druhá jde po penězích,třetí má kombinaci chaosu a honby po penězích - zbývá ta čtvrtá. Název si dodejme každý sám - díky p. Majere, že jste založili Partners!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Radku, nevím proč to chcete vědět. Já nevím, koho byste rád viděl v postavení firmy Delta, po pravdě na tom vůbec nezáleží. Podobnost s nějakou firmou z prehistorie finančního poradenství, tedy s nějakým subjektem existujícím v roce 2008, je čistě náhodná. Firmy přicházejí a odcházejí, scéna se proměňuje, herci používají jiné masky a jiné texty, ale lidský mozek zůstává podobný - stále chybuje. My v roce 2258 nemáme vaše starosti. Občas se - pravda - vyskytne nějaký pokus něco bouchnout, třeba strukturovaný produkt bez uploadu znalostí do uživatelova mozkového čipu, to se stává. Ale stačilo pár exemplárních vystěhování poradců na méně obydlené planety a bylo po problémech :-) My se zabýváme otázkami, jako je třeba právní subjektivita biologického materiálu se samoučícími se buňkami, co to je život a kdo je jeho stvořitelem, tedy s právy vlastníka. Vlastnictví a práva k němu jsou v naší době velmi rozsáhlou disciplínou, zvláště po zahájení prodeje 3D parcel na 4 planetách solárního systému. Jo, daně máme relativně nízké a rovné, den daňové svobody je 17. ledna. Ještě že si můžem občas přečíst nějakou tu pohádku...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den pane Hanzle. Nemám sice rád dlouhé články, ale Vaše jsou výjimkou. Zajímavé čtení, ale s budoucností to má pramálo společného. Myslím si, že děti v roce 2258, ale i mnohem dříve, naše současné počínání těžko pochopí. Také jsem přemýšlelkam budoucnost zařadí profesi "finanční poradce". Zda mezi profese obchodní, vzdělávací, či loupeživé.V roce 2258, ale i mnohem dříve, nebudou společnosti Alfa, Beta ......... nabízet přímé finanční poradenství, ale unikátní software. Každý rozumný člověk (děti od 5 let také) bude mít ve svém mobilu OCM (osobní centrální mozek). Tyto programy budou šité přímo na míru každého jedince. Mobil té doby bude umět, na základě vzorku DNA, identifikovat jedince a dle různých skrytých testů a rozborů zdraví dle potu, ho zařadit do žebříčku rizikovosti a potřebnosti.Tento OCM mu v podstatě nahradí vše. Jak peněženku, tak útraty. Bude za něj rozhodovat kolik volných peněz může uvolnit a kam je investovat. Bude vlastně jeho dokonalým a bezchybným osobním finančním poradcem, ale bez hřejivého lidského slova, dotyku podané ruky, naučeného úsměvu …….. brrrrr nic pěkného nás nečeká :-)

Nahlásit

-
0
+

:) hezké. Libí se mi utopistické příběhy. Bojím se však, že realita je a bude jiná. Gama se nebude tímto způsobem zbavovat poradců, protože si je vychová a vybere, aby takové věci nedělali. A pro Betu už bude pozdě se měnit a bude to i nemožné vzhledem ke všemu odpadu, který tam už bude mít na pozicích oblastních ředitelů. Nikdo vlastně nebude reálně vědět, jak to udělat a dokázat a majitelům se nebude chtít absolvovat hrubý pokles již zajištěných příjmů. A Alfa se svým již zaběhlým systémem fungovaní bude poměrně úspěšně fungovat dále a dále bude generovat peníze ještě pár desítek let a i ona bude přinucena udělat některé kroky ke klientům a svým poradcům. Nechci být negativista, ale už dávno nejsem naivní. :) pěkný večer.

Nahlásit

-
0
+

Delta je myslím TC apod., ale netřeba asi hledat úplně konkrétní firmu. Já jsem z Alfy taky odešel s krásnou vizí vlastní Delty, pak jsem to vzal přes Betu do Gamy. Moc pěkné, pane Hanzle :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pavle,máte můj obdiv. Opravdu výstižně a hlavně zajímavě napsaný článek.Je opravdu vidět, že jste člověk, který má mozek na správném místě. Napsal jste to opravdu bravurně a naprosto s Vámi souhlasím. Jelikož situaci docela sleduji názvy firem jsem si jednoduše doplnil, i když si nejsem jist společností Delta, mohl by jste, například na můj email, napsat její název, jen pro kontrolu. Jsem rád, že tuto práci dělají lidé jako Vy, pro klienty jedině přínos.

Nahlásit

-
0
+