Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak se testují poradci

11. 3. 2008
25 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Také se Vám povedl,děkuji :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já vím, pane kolego. To byl pokus o milý vtip :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tím jsem, pane Hanzle,nechtěl říci,že mám pouze jednoho klienta :))Přeji hezký den , Fiala.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Hanzle, upřímně se stydím! Bohužel nemohou se stát mými kolegyněmi, ale v době kdy jsme byli kolegové - nebo jak se nazývalo na investujeme.cz - spolusoutěžitelé, bylo by to vhodné. Jen je otázka, zda se takové lidi podaří přenastavit. Víte, hodně jsem uvažoval jací by byli spolupracovníci takoví ti pouliční prodejci mobilních tarifů. Nemají naprosto žádný ostych oslovit cizého člověka a navázat s ním komunikaci - to si myslím, že je jeden s nejsilnějších faktorů proč mnoho lidí kteří mají na to být špičkovými odborníky a potažmo leadry skupin dobrých poradců nedotáhnou nikdy tuto cestu do cíle. Jak by jste takového člověka (pokud už mu to delší dobou nevrtá hlavou) obrátil na stranu jednání s potenciálním klientem VÝHRA-VÝHRA, když je naučen a burcován ke stylu jednání VÝHRA-PROHRA, neboli: "prodám ti to za každou cenu!" (s tím,že největší úspěch se slaví pokud tomu dotyčný prodejce sám věří - když náhodou procitne, tak se na to buď vykašle a dělá, že to nikdy nedělal, nebo se z něj stane Štork)?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No to já jsem tedy náročnější. Pro mě jsou nejlepší reklamou stovky takových klientů a sem tam slova uznání od konkurenčních poradců, napsaná na finančním serveru, nejlépe je-li otevřen konkurenční odborné veřejnosti. Pánové, umíte si představit lepší reklamu finančního proradce? Finmagu, vřelé díky!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud se jedná o metodiku testu, neměl bych proti němu výhrady.Kdyby jste vybrali kohokoliv od Partners, vždy Vám poskytně špičkovou službu :).A k reklamě:Nejlepší reklamou pro mě je přeci spokojený klient s kvalitním plánem po celý život :).

Nahlásit

-
0
+

No ano. Pak tedy souhlasím, že máte pravdu a pokud se slova nerozcházejí s činy, tak nutně musí docházet k neustálemu vylepšování kvality takové sítě. Nelze než jí popřát, aby to zvládla. My se tímto směrem vydali také. Pokud jí ještě nejsme, rozhodně se chceme stát lepší poradenskou firmou, než jsou Partners. Ale to vás asi nepřekvapuje, že to píšu, že? Jsem přece z Fincentra a je to v zájmu klientů i nás. Tímto zdravím všechny majitele Partners.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pravděpodobně jste mne nepochopil. Ten můj příspěvek byl hlavně o tom postavení se centrály za svoje poradce a jejich portfolia. Firma, která takový krok udělá (bez ohledu na to která to je:-), hodně riskuje. A aby to riziko eliminovala nebo alespoň snížila, musí hodně dohlížet na poradce, manažery, systém vzdělání atd. Z toho pramení mé tvrzení, že lze velmi dobře předpokládat, že právě zde bude nejvyšší počet profesionálů v daném vzorku poradců.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Měl jste je ihned informovat, že si více vydělají jako vaše kolegyně, pokud přestanou být pojišťovačkami a stanou se finančními poradkyněmi. Selhal jste, pane kolego. Nestydíte se? :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Víte, jsem z Fincentra. Těžko se mi to uznává. Mohu to jen předpokládat, pokud mohu soudit z profesionality příspěvků na serverech od lidí z Partners. Na druhou stranu, co když jsou v jiných firmách také stovky dobrých poradců? Co když jen nepublikují? Jak poznat, že právě 50 lidí od Partners, náhodně vybraných, by obstálo mnohem lépe než 50 od AWD, BC, FCTR, nebo z OVB? Na trhu je slyšet také mnoho hlasů, že Partners je firma postavená na lži. Ale jak říkám, myšlenky hlavních figur té firmy jsou mi velmi blízké, tyto osoby konají co říkají, jsem o tom přesvědčen. Publikační kapacita a vědomosti třeba pana Kohouta nebo pana Borkovce a pana Majera jsou nevídané a ohromující. Máte řadu poradců, které bych si ihned přál do našeho zemského ředitelství. Ale neznám stovky těch ostatních. Pozn: případné lano nechytím, a to z naprosto jiných důvodů, než si právě teď myslíte. Děkuji za projevené sympatie a přeji pěkný večer!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zatím jediným ukazatelem může být, že testů poradců za rok pár proběhne. To, jak se která firma obvykle zařadí může být takový minivzorek. Každopádně test z roku 2002 na idnes.cz má titulek "7:1 v neprospěch klienta" kdežto letošní "mnohem více kvality než lží". Už to může být dobrým znamením, to že některé firmy se stále objevují ve spodních částech tabulek podle mého souvisí s jejich vzdělávacím systémem a mottem, které !uvnitř! (ne navenek) razí. Vše začíná od zhora, pokud centrála, potažmo "staří kmeti" na vedoucích pozicích neučí od začátku nováčky v branži dělat práci kvalitně, tak oni na to sami nepřijdou. Pak jsou tito lidé přesvědčeni o tom, že dělají komplexní a špičkovou službu pro klienty... Stejně jako dvě slečny, které dnes seděli ve vestibulu pošty, kam jsem šel a chytali maminky s kočárky a podepisovali s nimi Sluníčka o sto šest. Kdyby věděli...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zdravím Vás Pavle,občas čtu Vaše příspěvka a reakce, ale na serverech kde diskuze nebyla nikterak kontrolovaná a vesměs anonymní se mi ani nechtělo reagovat. Teď to udělám.V jedné věci máte pravdu. Kvalita práce v tzv. MLM sítích je odlišná poradce od poradce. Přesto je velký rozdíl, zda má poradce centrálu, která je ochotna se za poradce a jeho portfolio postavit, nebo zda působí ve firmě kde je to centrále jedno a jde ji spíš o kvantitubez většího důrazu na kvalitu. Tím chci říct, že kdyby podobná analýza byla udělána ve vzorku třeba 50 náhodných poradců těchto firem, dal bych ruku do ohně za poradce z Partners, přesto že nevěřím, že jsou zde jen 100% profíci, i když bych tomu věřil rád:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ale no tak, pánové. S úsměvem sleduji, jak se vlastně všichni krásně shodujete nad radostným výsledkem tohoto testu (netestu) a přitom se současně přete o to, jestli bábovička jednoho je lepší než bábovička druhého. Dle mého názoru si je potřeba z této akce odnést jeden jasný odkaz: "jsme zase o kousek blíž našemu společnému cíli - pozvednout úroveň a prestiž finančního poradenství jako takového".---Jen dodám, ano, jsem poradcem :-) Ale to s mým hodnocením nemá co dělat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Nejedlý, já osobně nezpochybňuji výsledky testu. ty jsou jasné, Fincentrum a.s. vyhrálo a já mu znovu gratuluji. Jak jsem psal níže, řešení poradkyně Fincentra mi přijde v pořádku, jen bych pozměnil strukturu investic, to je celé.Nicméně absolutně nesouhlasím s výběrem poradců. Na webu Partners si můžete vybrat vedoucí kanceláří ze všech regionů. Tzn. založí-li si nováček kancelář v nějakém regionu, má možnost zviditelnit se na webu, takže není to tak, že by tam musely nutně být jen ty špičky. Zatím co, když někdo zavolá na centrálu (naši, vaši, OVB atp...), asi lze tušit, že by mohlo jít o mystery shopping a tak centrála doporučí to nejlepší, to je logické, ne?Proto mi přijde, že Fincentrum a.s. bylo v počátku tohoto testu ve výhodě.Nicméně i kdyby nebylo, kolik máte vy dnes aktivních poradců? Kolik jich máme my? Kolik OVB? Myslíte, že jeden jediný člověk, ať už náhodně vybraný nebo centrálou doporučený, je reprezentativní vzorek práce celé firmy. Podle mě absolutně ne. A i proto mi výsledek tohoto testu přijde lehce nicneříkající. Mohlo to toitž dopadnout úplně jakkoli, kdyby došlo k výběru jiných lidí.Nezpochybňuji výsledky testu. Když už, tak zpochybňuji test jako takový. Hodnotil totiž práci tří různých poradců, ne poradenských firem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Martine, i tebe by mělo mrzet, žeredaktorka Fincentra.cz nepostupovala ve všech případech stejně jako v případě Fincentra a.s. Z pořadu v televizi jsem měl upřímnou radost, pořadí "na stupních vítězů" mě nechalo zcela v klidu. Bohužel, jak jsme se shodli s porotci, nebyla metodika zvolena úplně dobře. To je celé, blahopřeju vám i nám k pohodové prezentaci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nepřekvapuje mě, že se najde celá řada lidí, která výsledky testu zpochybní. Partners všechny poměrně agresivně zaplavuje svoji namyšlenou rétorikou a když se ukáže, že skutečnost může být někdy trochu jiná, je hned třeba začít realitu zpochybňovat a hledat sjednocujícího nepřítele mimo vlastní linii. K výběru poradce. Detaily nemám. Předpokládám, že zavolali na naši zelenou linku, protože u Prahy, na rozdíl od jiných regionů, nemáme na webu zvlášť adresu. Je to proto, že na stejné adrese, dokonce na stejném patře, má pražské kanceláře asi 5 našich ředitelství. Ti si tam vodí klienty, využívají svoje kanceláře či zasedaček centrály, pokud jsou volné. Proto je v TV klipu vidět recepce centrály. Když někdo zavolá, kontakt na klienta se předává dle standardní procedury. Nevím, jak došlo k výběru poradce Partners, ale předpokládám, že na základě kontaktu na webových stránkách. Tam určitě Partners žádné nýmandy či nováčky nedává, takže se domnívám, že výběr poradce dle oficiálního webu naopak firmu zvýhodňuje. Buďte rádi, že nevyhrálo OVB, tu snad máte méně rádi než Fincentrum. Druhé místo je přece taky pěkné :)

Nahlásit

-
0
+

Souhlasím s Vámi, že poradkyně Partners zvolila správnou variantu. Ne možná nejlepší, ale udržuje dle mého názoru filozofii toho, že se s klientem chce setkávat dlouhodobě a ne udělat "jednorázovou akci". Jsem taky rád, že Fincentrum je na místě na kterém se umístilo. Nemůže být ve všem první jedna firma. Myslím si, že hodně poradcům od nás tohle hodnocení dá motivaci k další práci a zvýšení kvality. Myslím, že všichni víme, že takovéto testy ne vždy jsou objektivní :)Každopádně si myslím, že odvádíme dobrou práci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jen ještě dodám, že můj úvodní příspěvek byl čistě jen můj subjektivní pocit z obou navržených portfolií a nastíněné práce poradce. Težko soudit nakolik to bylo zkreslené autorem článku, o tom se můžeme jen dohadovat.Možná i proto pro mě takový test nemá zrovna dobrou vypovídací hodnotu.

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den Pavle,ale já ani v nejmenším nemám problém s tím, že jste vyhráli. Spíše naopak. Upřímně, trh jako takový je dost velký a já jsem jedině rád, když tu budu ještě někdo, kdo se vydá stejným směrem jako my. Kdo potáhne s námi za ten provaz a bude razit podobnou filozofii jako my. Protože těch, kteří kazí jméno finančním poradcům je tu pořád obrovské množství. Když tu budete vy, proč ne?Podmínky testu asi úplně košer nebyly, na tom se shodneme, ale zase nikdo nevíme, jak přesně to probíhalo. A těžko hodnotit klienta takhle na dálku, když jsem s ním nemluvil a neznám tak drobné, ale podstatné detaily z jeho života. Natož mu tvořit portfolio.Já vám vaše vítězství přeju, stejně tak si cením našeho druhého místa. S tímhle nemám naprosto nejmenší problém.

Nahlásit

-
0
+

Podivejte se na to Marku střízlivě. Není nutno hledat nějaké mouchy, abyste se vy, nebo někdo jiný se ctí, byť se zklamáním postavil k holému faktu, že jsme vyhráli, nebo s čím a za jakých podmínek jsme vyhráli. O řešení tu tak nejde, i když já bych také volil dynamičtější portfolio. Naopak velmi jde o podmínky testu a ty nebyly rovné. Pokud by náhodně oslovili "průměrného poradce" z Fincentra, mohl by klidně dopadnout jako poradce z OVB. A právě tak poradce z Partners. Kvalita je v MLM sítích rozprostřena velmi nepravidelně a ošidné slovo průměr vše vybarvuje do stejného odstínu. V tomto oboru nehledá klient nového poradce, ale poradce nového klienta. Pokud má jedna z testovaných firem náskok (ví že asi jde o test), nemůže jít o spravedlivý test. Fincentrum mělo výhodu volby poradce a Partners štěstí v náhodě, že šlo o kvalitní poradkyni. To je přece pro Partners mnohem cennější umístění na 2.místě, než pro Fincentrum na tom 1.místě. Nemyslíte?---Jen dodám, ano, jsem poradcem z Fincentra :-) Ale to s mým hodnocením nemá co dělat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Díval jsem se na ono zmíněné hodnocení. Co k tomu dodat?Plán zpracovaný poradcem Fincentra je kvalitní, možná až na sporné investice, protože na takhle dlouhou dobu jsou moc konzervativní.Nicméně já tento plán vním moc analyticky. Skoro jako kdyby mi ho vyplivl stroj. A to je podle mě špatně.Poradce má s klientem navázat osobní vztah na základě důvěry a možné diskuse k hledání optimální varianty. A to je podle mě to, co umožňuje finanční plán od poradkyně Partners.Neříkám, že to co předvedl člověk z Fincentra je špatně, ale způsob práce Partners je mi bližší, přijde mi lidštější.to je v tomto typu vztahu nesmirně důležité.Jen dodám, ano, jsem poradcem Partners :-) Ale to s mým hodnocením nemá co dělat.

Nahlásit

-
0
+

Krásný den,na fincentrum.idnes.cz je publikován celý test a přiznám se, že ani jedno portfolio se mi nezdá optimální. Obrázek si asi udělá každý sám po prostudování.

Nahlásit

-
0
+

Také se mito od začátku moc nezdálo. Pokud si pamatuji na testy u peníze.cz, tak byly každopádně objektivnější a nezávislé.V běžném životě přece nepotkáváme jen poradenské špičky (v dobrém slova smyslu), ale častěji obyčejné pěšáky. V tomto případě poradce Fincentra, jako jediný, nenavrhoval žádnéIŽP. Což považuji sice za správné, ale právě u Fincentra dost neobvyklé. Dále mě osobně překvapila dost velká rozdílnost v hodnocení od pánů Šafránka a Syrového.Ovšem jako reklama jistě prospěšné.

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den, problematické byly podmínky nominace zástupců firem, nikoli hodnocení. S tím jsem samozřejmě naprosto spokojený, vždyť jsme měli my i všichni poradci pozitivní reklamu na ČT! Naše poradkyně odvedla skvělou práci a porotci ji také podle toho ocenili. Ten finanční plán v ruce nemám, ale můžete se na něj zeptat tady v diskusi členů poroty. Na webu České televize si můžete přehrát celý pořad nebo navštivte web Fincentrum.cz, vše tam najdete.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pošlete odkaz na finanční plán, který vaše poradkyně doporučila, ať si můžeme vytvořit vlastní názor. Myslím, že by to bylo spravedlivé.

Nahlásit

-
0
+