Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kauza IŽP

18. 4. 2008
19 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Spletl jsem si 1240 s 1020,promiňte.Samozřejmě máte pravdu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Protože pojistné u tarifu 1020 je stále stejné. U úvěrového pojištění 1240 je na začátkupojistné vyšší a pak klesá. My hledáme přesný opak :-) Vy si to nemyslíte?

Nahlásit

-
0
+

Proč?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dakujem za vysvetlenie

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bohužel nepatří.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Řekl bych,že ING úěrové RŽP 1020 do této kategorie patří.V ysi to nemyslíte?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

U Flexi není potřeba potvrzení o přiznání invalidního důchodu od ČSSZ. Funguje to na bázi posouzení smluvního lékaře pojišťovny.

Nahlásit

-
0
+

U většiny IŽP je použito přirozené rizikové pojistné, které roste s věkem (pojistná částka i celkově placené pojistné zůstává stejné). Klient platí za riziko pouze tolik, kolik musí dle svého věku. Nic nepředplácí. V ČR není standardně nabízeno čistě rizikové pojištění s touto charakteristikou. Dříve toto pojištění měla např. Allianz, dnes však již nenabízí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pojištěním invalidity je myšlena nejen invalidita následkem úrazu, ale i nemocí. Ano, existují i riziková pojištění kryjící tato rizika. Vždy jde však o "produktový balíček" a pojištění nesplňuje požadavky poradců na kvalitní zajištění (např. vazba plnění pouze na přiznání invalidního důchodu). To bohužel nesplňuje žádný z Vámi jmenovaných pojištění. Jste si tedy jistý, že klientům sjednáváte to nejlepší?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kolego špatně jste to pochopil.Omezenou nabídkou je myšleno,že je málo alternativ na pojištění určitých rizik,která se dají pořídit v rámci připojištění IŽP.K tomu růstu.Např. ING pojišťuje smrt stylem,že pojistné je každý rok jiné.Když máte máte klesající PČ,tak Vám dokonce klesá.Když stále stejnou PČ tak roste,protože roste pravděpodobnost,že zemřete.Taková transparentní forma.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak třeba taková AVIVA má IŽP s lineárně klesající částku pro případ smrti. Ideální pojištění k hypotéce....

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

trochu iny pohlad:Samo o sebe nebudem hodnotit IZP, ale poviem to inak. 1.IZP potrebuje menej usilia, pretoze v absolutnych hodnotach klient nevidi, kolko plati na poplatkoch. Nizka transparentnost2. Tym, ze sa da zarobit tak ako sa pri IZP da, tak mnozstvoporadcov nie je nutenych sa vzdelavat v oblasti investovania, tym padom vedomosti v tejto oblasti znacne trpia. 3.Ak by nebolo IZP s proviziami akymi je, bola by uroven poradcov daleko vyssia a poradcov daleko menej, pretoze na investovanie to uz chce viac vedomosti a nie kazdi by bol ochotny robit za menej penazi viac roboti. Efekt? Vyssia uroven a dopyt priamy po poradcoch by bol vyssi. 4. Poistenie je sucastou, kazdeho portfolia aj ssporiacou zlozkou ale staviame dom,kde IZP su len zaklady5. So Psychologicky efekt suhlasim,ale preco sa nikto nezamysli ako odkomunikovat klientom pri investiciah prave to,aby dodrzanie investicneho horizontu bolo aj v ich zaujme.Nie je to ulohou servisu?6. Argument, klientom bude na konci obdobia peniaze s poistky "parkovat" .Abstrahuje sa tu vo velkej miere neznamana buducnost. Maloktori poradca robi 10 rokov a nie to tu hovorit o 30 rokov. Vysledok, radsej vyberiem klientovi systemovy produkt, ktory nato bude mysliet, ako sa budem spoliehat na takticku alokaciu poradcu. Klobuk dolu poradcom, ktori su na urovni, ze s portfoliom klienta pracuju aj na urovni taktickej alokacie.

Nahlásit

-
0
+

Tomuto odseku nerozumiem: "Výhoda investičního pojištění spočívá v omezené tržní nabídce pojištění rizik, neboť neexistuje plnohodnotná alternativa k výše zmíněnému „term“. Tedy obdoba trvale obnovitelného ročního životního pojištění, u kterého pojistné není zprůměrováno, ale roste postupně s věkem. Vychází se z toho, že potřeba pojistné ochrany bude v čase s růstem zajištění klesat, a proto je pro klienta výhodnější platit „nepředplacené“ rizikové pojistné, které odpovídá jeho aktuálnímu věku. Investiční pojištění právě tento způsob placení pojistného umožňuje"Asi som trochu pribrzdeny, ale pochopil som to tak, ze v CR musite mat ine druhy IZP ako u nas :) neviem totiz o ziadnom, kde by sa poistna suma znizovala spolu s vekom. Kedze realna hodnota penazi v case klesa (preto v case klesa aj realne poistne krytie pri tej istej nominalnej vyske poistnej sumy) takato kostrukcia IZP by bola uplne hlupa. Takze asi som pribrzdeny a ten odsek som nepochopil :) Prosim o vysvetlenie, nech neumriem hlupy.

Nahlásit

-
0
+

ad část "není tak úplně k zahození" ... odst. (cituji):"Kromě toho samostatné sjednání kvalitního rizikového pojištění invalidity, případně závažných onemocnění, u nás není možné. Pojišťovny podmiňují pojištění určitých rizik sjednáním spořicího typu pojištění." ... toto tvrzení autora je neobjektivním vykreslením pojistného trhu. Naopak řada pojišťoven umožňuje toliko riziková pojištění baz vazby na tzv. kapitalizační složku. Demonstrativní výčet: Generali - produkt Family, nebo i ČP - produkt ÚDS alias úrazové pojištění dospělých, Aviva - RŽP s připojištěními, pojišťovna ČS - produkt Flexi modelovaný na minimální pojistné, atd. ... Je škoda, že hodnota informací v článku není v objektivitě, nýbrž spočívá v atraktivitě tematu.

Nahlásit

-
0
+

Ach tak, vy asi předpokládáte, že po sepsání návrhu bude většinový klient poradcem zapomenut? Dobrý poradce včas uzamyká výnosy. Dobrý poradce nejen dláždí cesty ke splnění finančních cílů, ale staví na nich i zábradlí. Ba co více, hlídkuje maximálně 10 kroků za klientem, zda se přes to zábradlí příliš nenahýbá, ovlivněn na té cestě nějakou nabídkou. Funkce IŽP slábne, čím více jde o klienta s vyššími příjmy. Já kráčím 2 kroky za klientem. Někdy i to je málo. Některé pojišťovny to jistí deklarovanou aktivitou, která někdy 5 až 10let před koncem vyzývá klienta, aby začal realokovat. Tak půl roku před koncem by měl být v nástrojích peněžního trhu. Ale dík za narážku. Možná se ptáte, proč nejdu před klientem. Jó, rád bych, ale zatím nežiju ve finančně vyspělé zemi. Ale můj klient, tak někdy po půl roce péče, zpomaluje krok a než do něčeho skáče, zavolá mi, podle pokynu, co dělat když třeba přijde nová kreditní karta, nebo když mu banka za věrnost sdělí, že je připravena odměnit jej spotřebitelským úvěrem s RPSN již od 14%. Aby jej oblbla, nezapomene sdělit, že se jej nezeptá na účel a nádavkem neprozkoumá jeho bonitu, peníze převede ihned.Přeji všem kráný víkend. Odpůrci neodpůrci produktu, Mějte se krásně!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vy to umíte tak krásně podat,že bych Vám to skoro uvěřil:-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Náklady nenáklady. Další nevýhodou IŽP je časování trhu. To Fešácké vězeníčko má pevně stanovený investiční horizont. Pokud byste měl klienta, kterému by IŽP končilo dnes a drtivá většina lidí by radila HOLD s IŽP nemůžete. To Vám automaticky říká SELL, odejdi a realizuj ztrátu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

IŽP je prostě užitečný produkt. Můžete s tím nesouhlasit a vést o tom spory, ale to je tak všechno, co proti IŽP můžete udělat. A je velmi pravděpodobné, že z tohoto světa někdy v dávné minulosti sejdete sešlostí věkem, ale IŽP bude stále rozkvétat, v mnoha variantách bonusů. Chápejte, ten pravý půvab je v pochopení pochodů té divné hmoty, co ukrývá lebeční kost. Proto ten nenápadný půvab produktu s pěknou provizí. Fešácké vězeníčko, investování s dozorem... v kombinaci zajištění rizika ztráty příjmu, tohle dělá divy. Tank netank.

Nahlásit

-
0
+

Můžete tu psychologii klienta deklarovat na nějakých číslech?Počtem zrušených pravidelných investic a počtem zrušených IŽP třeba...

Nahlásit

-
0
+