Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kam „sázet“ peníze?

25. 4. 2008
19 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Neznate nahodou paysec? Je ted nejaka akce u hellomobile.

Nahlásit

-
0
+

Děkuji všem za odezvu a slova chvály, která mě upřímě potěšila. Mějte krásné, nejen nedělní odpoledne!

Nahlásit

-
0
+

To máte samozřejmě pravdu, viz http://www.finmag.cz/clanek/1611/.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

tady bych se pana Svajcra rad zastal. ma naprsotou pravdu. neni to chytani za slovo. z toho co napsal p. Burda je videt, ze to myslel vazne. uz jen ten pojem gambler a ze to bude vysvetlovat klientovi, ze je to hloupost. tohle je ale problem vetsiny poradcu. staci je jen poslouchat ci cist jejich projevy. nedivim se, ze maji povest jakou maji.nevim co vas vsechny vede k tomu, ze sazet je neco strasne spatneho a vy jako financnici preci vite, ze je pravdepodobnost miziva. vzdyt jde predevsim o dobry pocit, vzruseni. radsi dam cas od casu 170kc nez to narvat do nesmyslnych podilovych fondu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Majere,pokud se Vám zdá,že jsem porušil pravidlo slušné diskuze,tak se omlouvám.Nadále ale tvrdím,že pan Burda nemá pravdu,když tvrdí klientům,že nemůžou opakovaně vyhrát.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zdravím, naprosto souhlasím. Také pracuji jako fin.poradce a někdy se těm bilancím nestačím divit.Když jim ukážete variantu, kde při zvýšení ´měsíční investiční částky´ jim bydlení vyjde cca o 3 roky dříve, nebo jaký rozdíl jim udělá 500 kč měsíčně na 15letém horizontu, kroutí se jak hadi. Peníze nejsou, hmm pane kliente, máme 2 možnosti, buď zvýšit příjmy, nebo snžit výdaje. Je tu taková možnost? A teď ta pointa - koukám na měsíční sumu za cigarety (5 500 kč!!!!!) a pak na ně - nic..Nejde to, budeme mít o statisíce míň, budeme bydlet o pár let později.. Finanční gramotnost je jedna věc, lidská hloupost druhá.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bezva článek. Chválím autora...Taky se na nějaký chystám, ale zatím na to nemám potřebný klid, protože pracuji "chvíli" a zapomněl jsem si vsadit :)Když to trochu obrátím, takovéto sázení je jednou z lepších variant. Protože takovýto člověk doufá v lepší časy..., myslí "pozitivně" ;a to je údajně dobré jak pro ducha tak i tělo. Ale člověk, který podobnou sumu měsíčně vyhodí za cigarety, které saje nejen při nervních chvílích..., ten je na tom daleko daleko hůře a ještě daleko hůře se mu to vysvětluje.Popsal jsem to srozumitelně?Tak...a kuřáci do mě ;))Hezký den, ať se daří...PP

Nahlásit

-
0
+

Ve spojení "mít štěstí vybráno na dvacet let", které použil pan Burda, bych matematiku nehledal. Pozor na pravidla slušné diskuse, prosím. Nechytejte ostatní diskutující za slovo, prosím.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To mi teda vysvětlete,že když vyhraju,tak nemůžu vyhrát hned druhý den.Jde o dva nezávislé jevy.Jestli jste s takovo znalostí matematiky investiční poradce...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To mi teda vysvětlete,že když vyhraju,tak nemůžu vyhrát hned druhý den.Jde o dva nezávislé jevy.Jestli jste s takovo znalostí matematiky investiční poradce...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A nedej bože, když takový klient "gambler" vyhraje 500,- Kč, to je potom radost mu vysvětlovat, že má štěstí vybráno na 20 let a jeho děti na 10 :-)

Nahlásit

-
0
+

Moc dobré. Kdo pochopí lidskou mysl, stane se neskutečně úspěšným finančním poradcem, neboť nalezne neskutečně mnoho osob, jimž dokáže být prospěšným... tedy pokud mezi námi nežijí i vetřelci, to by můj postulát zakopl o realitu, myšlení cizozemského mozku. Ještě že tu máme Muže v černém. Takový Tommy Lee Jones v akci, nebo tak něco :-))

Nahlásit

-
0
+

Skvělý článek,krásně jste vystihl myšlení člověka, který žije v představě milionového bohatství. Také lidé, kteří tvrdí, že nepotřebují poradce,si možná něco nalhávají. Přirovnal bych to k sobě, když se mi nechtělo jít k zubaři, protože by mohl přijít na nějaký kaz a začít mi ho vrtat(ikdyž výsledkem je bezbolestné kousání čehokoli).Nakonec mi na něj přišel,zaplatil jsem si tu "lepší" výplň,ale už jsem si jist,že mě nic bolet nebude. A s klientem je to totéž. Když bude čekat na návštěvu poradce, může se stát, že "kaz" už bude tak hluboko, že se ztratí celý zub i včetně nervu a náhrada nebude potřeba jen trochou amalgamu,ale celým novým zubem, který bude stát desetkrát tolik. Ještě jednou chválím kolegův článek a přeji všem hezký den. :)

Nahlásit

-
0
+

Vážení přátele, ano!Sázejte dál sportku a žijte ve snění. Dle statistik je větší šance vyhrát ve sportce než mít státem uznaný plný invalidní důchod.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pěkný článek, často se "peru" s vnitřním pocitem a přesvědčení, že se lidem opravdu snažíme pomoci,ale bývá to někdy řehole!Myslím že takové pocity prožívá nejeden poradce.Pěkný den všem.K těm, přihlašovacím údajům: Já jsme sousedovic malý Mirek!:)Já jsem taky Mirek..kdo zná Cimrmany ví:)

Nahlásit

-
0
+

Přátelé, sorry, řeší se to. Včeraprogramátoři nastavovali některé nové funkce, bohužel se při tom něco rozhodilo. V mailu mám hromadu podobných pobavených vzkazů. Mně se tedy zobrazuje ve formuláři pořád jen Majer. Ale napadla mě taková kratochvíle, než se to srovná - když se vám zobrazí ve formuláři přihlašovací údaje Pavla Kohouta, zkuste napsat nějaký sofistikovaný komentář. Schválně, kdo nás oblafne... :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hezký článek. :) sám si příležitostně pár plných tiketů koupím (zejména ve středu či v neděli), takže pocity znám velmi dobře. myslím, že to snění je skutečně jediná zdravá věc na sázení.

Nahlásit

-
0
+

Kde se stala chyba, že se mi tu objevily přihlašovací údaje Pavla Kohouta.Já nejsem Pavel Kohout:-))

Nahlásit

-
0
+

...ale jedna ku asi osmnácti milónům je jedna ku osmnácti miliónům. Někdo dokonce nedávno spočítal, kolik by musel jedinec vsadit, aby měl 100% šanci vyhrát jackpot. Zůstanu u akcií...(max.mistrovství světa v hokeji a tipsport - sázenka za 20,-Kč, to je fajn zpestření)

Nahlásit

-
0
+