Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Rusko: problémy a příležitosti

5. 3. 2008
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

?????? ???????????, ????????? ? ????????? ??????.

Nahlásit

-
0
+

Pane kolego Zárubo, tohle se mi od vás moc líbí. Také se velmi zdráhám uvěřit, že Ruské potenciální výnosy českého investora stojí za ten risk.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Z Putina je dnes boháč, který osobně disponuje majetkem v řádech desítek miliard dolarů."-Velmi opatrně s takovými výroky pane Kohoute,možná že máte pravdu,ale oficiálně to ventilovat možná není nejšťastnějšíJestli je současnost v Rusku jedna z nejsvobodnějších epoch v historii,tak to je mi ruského národa opravdu líto.Cenzura,likvidace příliš mocných oligarchů,konfiskace jejich majetku,zmanipulované volby.Pochybné propojení největších tří ruských společností Gazprom,Rosneft a Lukoil na Putina a Medvedeva je toho jasným důkazem.Abramovič je donucen žít v Londýně.Chodorkovskij dopadl ještě hůř.Průměrná mzda v Rusku je dnes 365 eur,což není na evropské poměry žádný zázrak,zarážející je,že v této zemi je 28 dollarových miliardářů(Putina nepočítám:-).Zajímavá postava v Rusku je Gary Kasparov,který pokud bude nadále pokračovat politická izolace Ruska vůči Evropě,by mohl získat na svou stranu cenné západní spojence z řad soukromé sféry a rozjet něco ve stylu Oranžové revoluce v Moskvě.Rusko je obrovským politickým rizikem zatížená investiční příležitost,která nevyniká poměrem potenciální výnos/riziko.Závěrem dodám,že Rusko považuji za nevhodnou investici na dlouhé horizontu,na krátkém za adrenalinový sport.

Nahlásit

-
0
+

Opět moc pěkný a čtivý článek. Díky. Mě docela zajímá současný vývoj po volbách... Putin se své moci určitě nevzdá, na to je moc ambiciózní. Pak by Medvěděv byl jen nastrčená loutka, ale to mi zase nesedí k němu. Bude ještě velmi zajímavé, jak si pánové mezi sebe rozdělí pravomoce. Nebo jestli zůstane u moci Putin (ač v pozadí) a stane se na pozici premiéra šedou eminencí, která bude dále tahat za nitky moci. Uvidíme v příštích pár týdnech.Nicméně toto do budoucna ovlivní další ekonomický vývoj Ruska (myslím si, že tam kde je, ho dostal hlavně Putin) a námi sledovaný pohyb ruských akcií.

Nahlásit

-
0
+

Tenhle článek se mi moc líbí. Vlastně bych těžko hledal něco od vás Pavle Kohoute, co bych nemohl pochválit. Jste skvělý vypravěč, neuvěřitelně plodný autor. Pokračujte, prosím!

Nahlásit

-
0
+

Pavel Kohout nema ideologicke bryle. To je dobre.

Nahlásit

-
0
+