Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Internet v ohrožení

27. 5. 2008
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Taky si nemyslim, ze je to az tak vazny problem, aby musel byt clanek nadepsan (bulvarnim) titulkem "Internet v ohrozeni". Protokoly IPv4 a IPv6 nejsou kompatibilni, takze kdo je na IPv4, nemuze se spojit s tim, co je na IPv6. Uzivatelum se nebude chtit na IPv6 prechazet, protoze na tomto protokolu jeste nebezi jejich oblibene stranky a naopak tito poskytovatele nebudou prechazet, dokud nebudou mit dostatecnou zakladnu ctenaru. Tento zacarovany kruh muze ale byt behem chvilky zlomen, jen co to bude bezpodminecne nutne. Technicky problem v tom neni a koncovy uzivatel to ani nepozna.

Nahlásit

-
0
+

Hlavne som reagoval na tuto vetu: "Akcie „internetových“ společností a vůbec celá světová ekonomika mohou brzy čelit vážné hrozbě, která je ve svých důsledcích daleko závažnější než prudký pokles cen technologických titulů počátkem tohoto tisíciletí." ... V clanku nie je technicka chyba, len ta veta (a pripadne cast o tom, ze vlady by si mali uvedomit rozsah problemu) mi pripada ako prilis bombasticky formulovana vzhladom na rozsah problemu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den,díky za reakci. Ani já si nemyslím, že by hrozila katastrofa - předpokládám, že tak článek ani nevyznívá. Nejen kvůli poslední větě.Protože nejsem odborníkem na IT, článek jsem skutečně před zveřejněním s někým konzultoval.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No, informace že dojdou IPv4 adresy, se opakuje už několik let, a zatím se to nestalo - pravděpodobně dojde k podobnému scšnaři jako s ropou a ropným zlomem. Rozdíl je asi jen v tom, že u IP adres je už použitelné řešení vymyšlené, a začíná se nasazovat ve stále větším měřítku...

Nahlásit

-
0
+

Dovolil by som si k tomu pridat maly komentar vzhladom na to, ze u telekomunikacneho operatora pracujem priamo s dizajnom sieti a ip adresovanim zariadeni. Problem s tym, ze protokol IPv4 je schopny zaadresovat mensie mnozstvo ip adries (virtualnych adries pre zariadenia v sieti) ako by bolo potrebne (ten adresny prietor je okolo 4miliard) je znamy uz viac ako 10 rokov. Nie je to vsak ziadna katastrofa, vzhladom na to, ze existuje velke mnozstvo technik, ktore tento problem uz davno riesia a kazdy den sa vyuzivaju bez toho aby bolo treba prejst na protokol IPv6 (o prechode na nu sa hovori uz minimalne tych 10 rokov). Vlady nemusia ziadnym telekomunikacnym operatorom nic vysvetlovat (kedze ziadne nebezpecenstvo nehrozi), ziadny koniec sveta sa nekona ani konat nebude a hlavne to nepredstavuje absolutne ziadnu hrozbu pre akcie internetovych spolocnosti. Takze odporucal by som menej paniky. Tento clanok bolo naozaj vhodne skonzultovat s IT odbornikom pred jeho uvedenim ...

Nahlásit

-
0
+