Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Za co může teplo

27. 5. 2008
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Dobrý den,Samozřejmě je možné napsat o tom samostatný článek, avšak potřebuji k tomu shromáždit dostatečný materiál. Rozšiřování pouští představuje v Austrálii vážný problém. Vody je stále méně a zavlažování tedy nefunguje. Proto dle mého názoru ještě lidstvu zbývají velké technologické rezervy, kde je možno stále objevovat. Třeba efektivní odsolování vody by mohlo zvýšit nabídku potravin a tím snížit i jejich cenu.. I když je otázka, zdali by se i tak podařilo tuto vodu dostat do vnitrozemí..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já jsem takto jedl v Mexiku pražené kobylky a musím říct, že kdyby mi někdo zavázal oči, tak bych vůbec nepoznal co jím. Chuťově to nebylo vůbec špatné a konzistencí to připomínalo křupky. Ale samozřejmě existují i jiné druhy hmyzu, které bych měl problém pozřít.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hmyz jako potravina? Ne, tato myšlenka mi přijde totálně neprůchodná. Ano, je to z čistě psychologických důvodů, ale já se nebudu se svojí psychologií hádat, to nevede k ničemu dobrému :-)Je to věc zvyku, když člověk baští krevety, také jí vlastně něco hmyzu blízkého. V Austrálii mají "stromové krevety", a hádejte, co je to za zvířátka. A ne, tlustého bílého červa bych se nedotkl ani holí, přestože to prý chutná stejně. Moje psychologie říká kategorické "NIKDY!"Ta kžekde jsem to přestal... aha, je čas na oběd.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tohle je zajímavé a přiznám se, že jsem to nevěděl. Třeba by se o tom dal napsat samostatný článek, co myslíte?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Neexistuje žádný závažnější důvod proč Entomofágie (využití hmyzu v jídle) by měla být odmítána krom toho, že nám je to přijde odpornéA nejedná se o žádné perpetuum mobile :) Hmyz se dá označit jako taková OLED žárovka současnoti, na rozdíl od hospodářských zvířat dokáže potraviny mnohem lépe využívat a jenom minimum přemění v teplo a spotřebuje.Když jsem byl menší tak se do mě zakouslo na výletu klíště. Vyndal jsem a schoval. Vydrželo téměř rok bez jídla!Bohužel všude koluje spousta nepřesných údajů o tom, kolik hmyz potřebuje krmných směsí, aby získal 1 kg váhy. Údaje začínají od 200-700 a navíc to není nikde rozdělené dle druhů. Uvedl jsem méně než 1kg. Snad se na mě nikdo nebude zlobit :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"K tomu, aby hmyz přibral kilogram váhy, stačí méně než kilogram krmných směsí." ... Uniklo mi něco, nebo jde o výrobu hmoty z ničeho?

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den,Existuje spousta míst ve Španělsku, kde vrstva písku je skutečně minimálně a voda pomalu obsazuje stále více pobřeží. V případě, že se v této zoně nachází Váš dům, tak ho moc dobře neprodáte..K tomuto dochází již delší dobu a stále razantněji.Včera dokonce vyšel článek o tom, že produkce rýže v Austrálie klesne o 99 procent vzhledem k roku 2001! To znamená, že pozemky se kvůli sochu a vlivem globálního oteplováni stali naprosto bezcennými. Dokonce vznikají i takzvané "mrtvé vesnice" resp. vesnice, které lidé museli kvůli suchu opustit

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dovolil bych si všeobecně nesouhlasit s analýzou příčin, souvislostí a následků uvedených v článku.Např. jen vývoj cen nemovitostí v USA (Kalifornie, Florida, ale i Arizona !) či ve Španělsku nemá, dle mého názoru, vůbec žádnou souvislost s táním ledovců či dokonce zaplavováním domů (opravdu klesají ceny domů jak u pobřeží, tak na kopci).Pozemky v Holandsku, zejména na pobřeží, jsou nesmírně drahé a jejich ceny neklesají.Nevěřím, že by případné záplavy či smršti ovlivnily negativně ceny nemovitostí v Německu či Francii.

Nahlásit

-
0
+