Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Globalizace jako steroid

20. 6. 2008
10 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Vazeny pane, doporucuji k prostudovani dnesni prilohu Kavarna deniku MF Dnes. Na strane D7 je rozhovor s ekonomem H. De Sotem. V textu lze nalezt castecne odpovedi na nekolik Vasich otazek.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pan Keller na mě bohužel neudělal dojem, že by měl vůbec ponětí o takových věcech, jako je "teorie komparativní výhody", jeho filosofické články na mě udělaly buď dojem, že ekonomii totálně nerozumí, ale spíš že hlavně nechce nic říct....Ono s tou globalizací je to těžké - lidi ve střední Africe se stávají chudší a chudší. Jednak se můžeme ptát ve srovnání s jakým obdobím - co třeba s rokem 1900? Druhak se můžeme ptát, jestli to není třeba tím, že se k nim dostaly léky a tím pádem jich umírá méně, zatímco produktivita se jim nezdvihla - a nakonec se dá položit otázka, čím to, že v globalizující se Číně se lidé mají v porovnání s minulostí lépe, zatímco v Africe nikoliv. Není třeba problém v tom, že Afrika se zrovna moc neglobalizuje, že tam trhy nefungují a globalizace založená na komparativní výhodě tak nemá šanci zlepšit život lidí? Proč má chudé v Africe na svédomí globalizace - nemůže je mít na svědomí třeba něco jiného? Jako třeba inflace, války, globální oteplování, nestabilní vlády, špatné vynucování majetkových práv... proč z toho všeho je má na svědomí zrovna globalizace?

Nahlásit

-
0
+

To přirovnání je zajímavé a podnětné, Arsene. Je zbytečné rozebírat, nakolik je trefné. Jasně, že to nesedí ve všech ohledech. Jako editor vašich článků oceňuji, jak na sobě pracujete. Kdyby nešlo o intelektuální činnost, podezíral bych vás, že jste si začal pomáhat nějakými zakázanými prostředky. Tak moc se vaše články z redakčního pohledu zlepšují. Hezký víkend :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ono taky pane Kohoute zalezi na tom, jak je chudoba definovana. Tady v Americe i opravdu "chudi" lide maji vlastni auta (sice starsi), domy (sice zanedbane) a cpou se v Mekacich do prasknuti.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pisete... "Z toho jasně vyplývá, že neustálý růst bohatství v rozvojových zemích způsobuje problémy nejen v těchto lokalitách, ale především v chudých zemích – kvůli drahým potravinám."... ono nebyt globalizace, tak by polovina planety dneska nemela dostatek potravin, at by cena byla jakakoliv. Spis bych to postavil jinak, ze ani globalizace nedovede stoprocentne zajistit, aby byl vsude ve svete dostatek cenove dostupnych potravin.Nesouhlasim take s tim, co pisete o Cine a rope. Ale nebudu to rozvadet zde, odpovim Vam v nejblizsich dnech clankem.

Nahlásit

-
0
+

Ještě bych pane Lazareviči doporučil četbu tohto článku:http://www.f-sport.cz/p rint.php?id=318

Nahlásit

-
0
+

Co se týče návykových látek (mezi které snad steroidy i patří), tak to vždy začíná užíváním v omezené míře. Zkuste se podívat na diskuzi na serveru f-sport.cz apod. Třináctiletí kluci zde zvažují užívání steroidů (v omezené míře), ti rozumnější jim to pak rozmlouvají. V období vývoje organismu není nutné pro změny tohoto vývoje nějakých extra dávek. Co je podle Vás omezená míra ? Možná si Vás najmu jako osobního trenéra :-)

Nahlásit

-
0
+

Keller je známý antiamerický aktivista a manipulátor veřejného mínění. Jeho statistiky chudoby například nereflektují nárůst počet obyvatelstva a kromě toho opomíjí obrovský počet imigrantů - světe div se, převážně chudých.Skutečná čísla o míře chudoby v USA najdeme zde:http://www.census.gov/hhes /www/poverty/histpov/hstpov5.h tmlVidíme,že to zdaleka není tak otřesné, jak se nám Keller snaží nabulíkovat.Více o měření chudoby v USA je zde:http://www.census.gov/hhes /www/poverty/histpov/perindex. html

Nahlásit

-
0
+

Vážený pane Rozkošný,chápu, že Váš názor je založen na osobních zkušenostech. Chtěl bych však zdůraznit, že steroidy jsem nikdy neužíval natož je někdy propagoval. Přirovnání však dle mého názoru je zcela na místě. Stejně jako narkoman po první dávce se bude těšit krásného pocitu, stejně člověk užívající steroidy bude hrdě stát před zrcadlem. To však nemění, že steroidy mají nezvratné důsledky na lidský organizmus, které se Však většinou projeví po pravidelném užívaní. Myslím si, že nebezpečí steroidu jsem dostatečně zdůraznil v poslední větě článku..

Nahlásit

-
0
+

Když se užívají v omezené míře, je všechno v pořádku.Vážený pane Lazareviči, víte Vy něco o steroidech ? Zkuste s tímto tvrzením prorazit ve sportovních organizacích typu MOV, FIFA, WBO.Pánové, vykašleme se na antidopingové testy, vždyť užívání steroidů je v pořádku (všichni samozřejmě dopují v omezené míře).Porovnání se steroidy v tomto článku více než nešťastné. Zkuste mrknout na stránky typu f-sport.cz a podobné.Osobně znám člověka (22), kterému už steroidy zničily zdraví (přitom je bral v "omezené" míře).

Nahlásit

-
0
+