Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Předhoní Čína USA?

12. 8. 2008
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Dobrý den,po dovolené přidám taky něco do diskuse. Jsem zvědav, jak to s tou kvalitou u Číňanů bude. Pokud vím, tak Japoncům paradoxně pomohla porážka ve druhé světové válce. Řekli si totiž, že od vítězů Američanů leccos okopírují. A zdokonalí, což se časem projevilo v kvalitě výrobků a po aplikovném výzkumu i ve vlastním.Jak to je či bude u Číňanů (případně Rusů) nevím.Válku neprohráli.

Nahlásit

-
0
+

Ještě dál: on v podstatě nikdo, krom Japonců žádnou fototechniku nevyrábí.Krom Canon, Nikon, Pentax jsou i Sony, Minolta, Tokina, Tamron, Sigma a Mamiya Japonci.Z výrobců fototechniky (nemyslím krabičky na mýdlo, ale opravdu fototechniku) už zbývá jenom Leica a Carl Zeiss z Německa a Hasselblad ze Švédska.Rusko by mohlo přispět svým nesmrtelným Lomo, ale v lomografii se o kvalitě nedá mluvit, protože její největší kvalitou je to, že je strašně nekvalitní.To by mohlo vést k ukvapenému závěru, že vyrobit foťák je těžší než vyrobit auto, a všechny země krom Japonska, Německa a Švédska jsou neschopné:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Obávám se vzhledem k tomu, že všichni přední výrobci reportážní fototechniky Canon, Nikon a Pentax jsou japonští, tak na olympiádě fotografa s přístrojem domácí výroby hned tak neuvidíte.Snad s výjimkou Ruska, kde je možné vše:)Ale váš oblíbený příměr s automobily, které v rozumné kvalitě vyrábí kde kdo krom Číny, by se tu použít dal spíše..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V roce 1964 v Japonsku sportovní reportéři používali fotoaparáty a teleobjektivy značek Canon, Nikon nebo Yashica. Tedy místní výrobky. Rád bych dnes viděl sportovního fotografa v Pekingu s přístrojem čínské výroby :-))) Ve skutečnosti mají skoro všichni teleobjektivy v béžové barvě typické pro Canon třídy L, a ty se v Číně zaručeně nedělají.Tím chci říct, že Japonci v roce 1964 ovládali tajemství kvalitní výroby, které Číňanům stále chybí. Zarputilost, s jakou Čína odolává požadavkům na lepší kvalitu, mě ohromuje, a jako ekonom jsem tím zmaten. Od roku 1997, kdy jsem v Číně byl, nevidím žádný pokrok. Tenkrát se sice říkalo, že do pěti let Čína zvládne metodiku Total Quality Management, ale skutek evidentně utek.

Nahlásit

-
0
+

Napadlo mě, že vychovávání nových sportovních naději v Číně se dá s úspěchem přirovnat k Čínské ekonomice. Respektivně naprosto vyždímat do poslední kapky a nedbat vůbec na potřeby sportovce jako člověka. Podobné je to v Číne s hospodářským růstem, kde každé procento je vykoupeno devastací krajiny a životního prostředí.

Nahlásit

-
0
+