Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Měl Fed na vybranou?

11. 9. 2008
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Že by se to skutečně stalo?http://en.rian.ru/analys is/20080924/117072937.htmlNebo je to jen čirá spekulace?.Co si o tom myslí ostatní?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslíte, že je to nesmyslsná spekulace, že by se některé země rozhodly pro návrat ke zlatému standardu?USA, EU, Japonsko apod. - sotva, ale co třeba takové Rusko? Mohlo by to udělat?.Co by takový krok znamenal pro trhy?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Protože vláda nechce v žádném případě při tisknutí peněz být omezováno zlatem. Opuštěním zlatého standardu mohla být dále sponzorována skvělá Vietnamská válka, kdy se vláda propagandou snažila lidem vnutit, že Američané jsou ohrožování lidmi, kteří žiji v džungli. Dnes je situace podobná, jen ti lidé nemají šikmé oči, ale velkou bradu a žijí v jeskyních.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zato dnešní systém je tak skvělý, že nemá žádné problémy. :-).Banky jsou zdravé, podnikají obezřetně atd. atd.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ach, opět přednosti zlatého standardu. Zlato jako univerzální řešení všech ekonomických potíží. Když byl zlatý standard tak skvělý, proč ho už dnes nikdo nepoužívá?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Rád se na něj samozřejmě podívám. Téma je to dosti široké.Osobně mám vzpomínku na 11. září spojenou s několika věcmi. Především s Marcelou Dolečkovou, která jako tehdejší šéfeditorka Ekonoma otevřela nějakou internetovou stránku (myslím, že na něčí upozornění) a na ní jsme viděli, jak letadla bourají do dvojčat.A s diskusí s kolegyní, zda ještě akcie (v daném případě české) v jisté době půjdou dolů, nebo si je již máme koupit. Vzhledem k 11. září jsme z toho měli hodně smíšené pocity, takže jsme je nekoupili.Jinak hraje dilema etika versus zisk nijak překvapivě docela velkou roli v boji proti terorismu. Seznam firem, které byly z tohoto důvodu popotahovány, je docela široký a občas se tam objevily překvapivě renomovaná jména. Není pak divu, že tento boj občas jaksi vázne.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

K souvislostem kolem 11. září a vztahu k ekonomice jsem před několika lety četl zajímavý názor Jima Sinlaira.Mám ho doma vytištěný z www.financialsense.com s datem 13.1.2003 Tam už však není..Hledal jsem ho a jediné místo, kde jsem ho "vygoogloval&qu ot;je zde:http://tyo.ca/islambank.co mmunity/modules.php?op=modload &name=News&f ile=article&sid=1525

Nahlásit

-
0
+