Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Nemoc šílených politiků

10. 10. 2008
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Především bohatý člověk, dle mého názoru, nemá peníze v bance, ale investovány ať už v podnicích, nemovitostech nebo ve fondech. Koho může více zabezpečit větší garance jsou spíše podniky, které musí hromadit prostředky na výplaty mezd nákupy materiálu a podobně. I když pro větší podniky je garance 25 nebo 50.000 eur pořád směšná a z pochopitelných důvodů pro ně nebude moc efektivní rozkládat peníze mezi desítky bank.Vůbec nejrozumnější by mě přišlo, kdyby si každý, ať už podnik nebo fyzická osoba mohl zvolit výši garance na své vklady individuálně a za tuto svoji garanci by odpovídajícím způsobem platil.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nepovazuju clánek za správný a ani pana z ceské vlády. Pan autor se snazí ríci, ze on je chytrejsí nez hodne mozku dohromady, co maji vsichni vysoké skoly a dlouhou praxi v oboru. Kdyby meli lidi garantovány jen 20.000 euro, pak by vsichni ti zbabelí, co maji v bance víc, bezeli do bank peníze vybrat a pak by se musely banky zavrít na celou dobu paniky. Tedy páni z vlády slíbí lidem, ze dostanou neomezené mnozství penez z bank zpátky a lidi zbabelí nechaji peníze v bankách a Briti nestehují peníze do Irska, kde slíbili maximální garanci dríve a velká vetsina bank stejne nezkrachuje, tedy stát nebude nikomu nic nahrazovat z daní. Ale páni z Bruselu si taky vymysleli, ze jako Islandu, hrozí bankrot i Madarsku, Bulharsku a Rumunsku.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

jak jako bohaty clovek chcete mit v bance vice jak 10mega, kdyz vamgarantuje jen 600.000? orzlozit to 16 bank? a to je cash. zbytek uz je ruzne diverzifikovan

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

S tímto článkem také souhlasím.Je špatné, že mnoho politiků si na finanční krizi honí politické triko.Oceňuji, že naši politici, kteří se většinou předvedou v tom nejhorším světle, se tentokrát drží na uzdě a neujíždí k populismu. :)Na druhou stranu nepovažuji za vhodný ani plán navýšit krytí peněz v bance.Tento postup totiž v podstatě pomůže jen tím bohatším, kteří to v podstatě nepotřebují.Koneckonců, každý kdo je bohatý musí umět poníze dobře spravovat, nebo o ně přijde. To je naprosto logický zákon přírody.Doufejme, že jej budou politici respektovat a nebudou zatěžovat nadměrný státní rozpočet do ještě větší míry.

Nahlásit

-
0
+

Toto je opravdu výborný článek. Mně přijde totiž totálně ujeté, aby chamtivé banky dostával z potíží stát prostřednictvím peněz daňových poplatníků.

Nahlásit

-
0
+

Hezký, je čas odstěhovat se z Evropy? Už delší dobu o tom uvažuji. USA nepřipadá v úvahu, v asii je jiná kultura, tak jedině Australie nebo Kanada, ikdyž Kanada je moc blízko USA....

Nahlásit

-
0
+