Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Máme se bát krize?

3. 11. 2008
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Mám na mysli hlavně průmyslové nemovitosti a z toho plynoucí usnadnění restrukturalizace.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den pane Kohout,jestli tomu správně rozumím, v článku uvádíte, že by bylo vhodné snížit daň z převodu nemovitostí a tím oživit trh, protože zvýšení této daně zastaví stavební boom a tím přispěje k „recesi“. Možná jsem tomu špatně porozuměl, ale dle mého názoru není tak jisté, jestli to bude mít pozitivní nebo negativní dopad. Snížení daně z převodu může vést k častějším převodům nyní nevyužívaných nemovitostí a tím k nižší poptávce po výstavbě nových domů. Pokud by to mělo opačný efekt, tedy zvýšení výstavby domů. Mohlo by dojít ještě k nebezpečnějšímu jevu, tedy sice k oddálení problému, ale ještě většímu nafouknutí nemovitostní bubliny. Co by pak stejně nevyhnutelně následovalo není těžké domyslet.Odborníkem přes danou problematiku jste tu vy, pokud si najdete čas, prosím o širší rozvedení otázky zmíněné daně. Děkuji

Nahlásit

-
0
+

Podle mne se bát krize máme..Vždyť krizi řeší stejní lidé, kteří asistovali jejímu vzniku (v pozicích šéfů centrálních bank atd.) a kteří ji v létě 2007 bagatelizovali a mluvili o zlomkových ztrátách oproti dnešní realitě..Když se podnik dostane do problémů, mění se vedení. TOP vedení globálních financí je ale nezměněné.

Nahlásit

-
0
+

Tento clanek by mel vyjit spise v Blesku, Kvetech a dalsich u lidi popularnich zdroju "pravdivych informaci" ;-) Nechci tim rict, ze jeho kvalita je pro bulvar, ale jen takto se dostanou tyto informace k siroke mase volicu ovlivnenych populisty ve vlade. Reaguji timto na posledni vysledky voleb, ktere mne zklamaly. Zajimavy by byly vysledku pruzkumu "Proc lidi volili tak, jak volili?"

Nahlásit

-
0
+