Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Jakub Jetmar

Jakub Jetmar
Kontaktujte autora
Zajímá se o média, o kterých píše hlavně pro Médiář. Obtýden rozesílá Nedělní přílohu internetu.
Už Sovětský svaz ovlivňoval agendu západních médií
 6 459

Už Sovětský svaz ovlivňoval agendu západních médií

S Alenou a Jakubem Mackovými, „dvouhlavou vědeckou saní“ jsme mluvili o polarizaci společnosti a o nástroji, kterým chtějí měřit, jak je hluboká. V druhé části rozhovoru jsme se dál zaměřili na nejvlastnější předmět jejich vědeckého zájmu, nová média.

23. 5. 2018
Ne ekonomika, to hodnoty polarizují
 20 715

Ne ekonomika, to hodnoty polarizují

Skáčou si do řeči, anebo rovnou dokončují věty za druhého. Sourozenci Alena a Jakub Mackovi učí v Brně nová média a především je společně zkoumají. Výsledky jejich práce vysvětlují, proč nemůže za zvolení Miloše Zemana ekonomická mizérie, kdy přeceňujeme sílu Facebooku a co je hlavní nevýhodou České televize.

22. 5. 2018
Experimenty na voliči
 6 643

Experimenty na voliči

Brněnský politolog Roman Chytilek mluví o pokusech, které zkoumaly, jak ovlivní volby nálada voličů, o tom, jak je pro ně důležitý vzhled kandidátů, nebo to, že provedli názorový obrat.

11. 1. 2018
Politika nejsou šachy
 7 536

Politika nejsou šachy

O špičkových politicích se často mluví jako o šachistech, kteří jsou schopní promýšlet politickou partii mnoho tahů dopředu. Roman Chytilek je špičkový korespondenční šachista a zároveň politolog. Proč si myslí, že paralela mezi šachy a politikou nefunguje?

10. 1. 2018
2/2