Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Jakub Mašek

Jakub Mašek
Kontaktujte autora
Absolvent oboru finance Vysoké škole ekonomické v Praze. V průběhu studia absolvoval stáže v Evropském parlamentu či na Ministerstvu financí. Dále pracoval jako analytik v investiční bance Roklen, hedgovém fondu Charles Bridge Global Macro Fund nebo finanční skupině RSJ. V současné době majitel společnosti L&M consulting. V roce 2016 vyhrál soutěž o nejkreativnější studentskou esej při Manažerovi roku. Mezi jeho záliby patří zejména četba, sport a vaření.
Nemovitosti v Praze. Už můžeme čekat pokles cen?
 13 424

Nemovitosti v Praze. Už můžeme čekat pokles cen?

Ceny nemovitostí v metropoli dosáhly takové výše, že komplikují přístup k bydlení téměř všem. Lidé jsou kromě vysokých cen navíc omezováni i rostoucími úroky a novými regulacemi ČNB. Mohly by díky tomuto vývoji do budoucna ceny klesnout?

26. 3. 2019
Česká národní banka v minusu. Je čeho se bát?
 77 032

Česká národní banka v minusu. Je čeho se bát?

Když se ČNB rozhodla udržovat korunu na 27 korunách za euro, znamenalo to mohutné nákupy devizových rezerv. Po uvolnění kurzu koruna posiluje a nahromaděná eura dostávají centrální banku do významných ztrát. Je to ale opravdu jen ztráta účetní, bez jakýkoliv negativních efektů, jak tvrdí ČNB?

28. 2. 2019
Kam pomáhá rozvojová pomoc
 6 456

Kam pomáhá rozvojová pomoc

Kritizovat finanční pomoc rozvojovým zemím není zrovna populární. Kdo se takové kritiky dopustí, koleduje si o společenský odsudek. Co ale říkají tvrdá data?

14. 12. 2016