Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Hana Lipovská

Hana Lipovská
Kontaktujte autora

Vystudovala obor hospodářská politika na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity, kde také pokračuje doktorským studiem. Ve volných chvílích se věnuje ekonomické osvětě – v rámci přednášek České společnosti ekonomické Experti do škol, jako vyučující ekonomie na Gymnáziu Matyáše Lercha i jako autorka a zakladatelka názorového webu Ekonomie selského rozumu, kde tepe všudypřítomnou přeregulovanost ekonomiky. Je spoluautorkou knihy Matematika v ekonomii a ekonomice, ve své odborné práci se zabývá především ekonomií konfliktu, fiskální politikou a teorií lidského kapitálu. Věří, že svoboda je vždy a všude vykoupena odpovědností.
E-mail: lipovska.hana@seznam.cz, web: Ekonomie selského rozumu

Hans-Olaf Henkel: Německo patří na pohovku

Hans-Olaf Henkel: Německo patří na pohovku

Rozhovor s německým ekonomem o rozcestí, na němž dnes stojí evropské státy. Proč Německo trpí syndromem pomocníka a co s tím?

11. 10. 2016
Tomáš Sedláček. Braný s rezervou
 12 578

Tomáš Sedláček. Braný s rezervou

Paní učitelka se ptá dětí, čím chtějí být, až vyrostou. Tomášek říká: „Já budu ekonom.“ Paní učitelku takový cíl u malého žáčka překvapí, a tak se ptá, co bude jako ten ekonom dělat. Tomášek odpoví: „Nic. Budu chodit do televize a říkat, že ekonomové dělají všechno špatně.“

9. 9. 2015