Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Tomáš Sobotka

Kapitálové životní pojištění: Příliš drahý přežitek

Kapitálové životní pojištění: Příliš drahý přežitek

Jako jsou Vánoce veselé, blahopřání srdečná a díky upřímné, tak je důchod zasloužený. A jistě bude zasloužený i ten váš, až se do něj budete odebírat. O tom nikdo nepochybuje a jistě o tom nebudou pochybovat ani představitelé státu, ať už to v té době bude kdokoli.

12. 11. 2010
Monetární dirigismus: Globální loupež na obzoru?

Monetární dirigismus: Globální loupež na obzoru?

Finanční krize, ekonomická recese, krize veřejných financí. Tyto téměř magické formulky omílají média každý den. Jenže co budou nebozí novináři dělat, až ta sousloví semelou na prach, kde vezmou novou náplň do svých „kecomlejnků“. Potřebují nový, neokoukaný termín – a já bych jeden měl, tady je, dámy a pánové: monetární dirigismus.

15. 10. 2010
Quo vadis, Evropo?

Quo vadis, Evropo?

Vývoj Evropské unie začíná připomínat zrychlenou historii vzestupu a pádu římského impéria. Nejprve prudká expanze a kolonizace dobytých (připojených) území, ekonomický rozvoj. Později nemožnost v rámci obrovského území rozumně přerozdělovat hospodářské prostředky a čelit odstředivým silám, pozvolný úpadek, ztráta významu, zánik. Je to paralela pouze zdánlivá, nebo v historii najdeme mezi někdejší říší římskou a dnešní říší bruselskou hlubší souvislosti?

6. 9. 2010
Mýty o životním pojištění

Mýty o životním pojištění

Žádné pojištění není nic jiného než slib. Slib mezi tím, kdo pojištění sjednává, a klientem, který se chce nechat pojistit. Pojištěný slíbí, že bude hradit cenu pojištění, pojišťovna mu na oplátku garantuje, že ho ochrání proti rizikům, případně je pomůže eliminovat.

4. 8. 2010
Nová vláda musí řezat. A hned! Pižlání nepomůže.

Nová vláda musí řezat. A hned! Pižlání nepomůže.

Přežije čerstvě zrozená koalice? Je to vždycky thriller. Mládě populárního koaly medvídkovitého měří dva centimetry, neváží ani půl gramu – a velký svět je plný nástrah. S politickými koalicemi to bývá ještě napínavější. Netráví totiž první půlrok života v bezpečí máminy kapsy. Zatím jsme ovšem optimističtí, na první pohled to vypadá na relativně silnou vládu, která chce skončit s rozhazováním a hospodařit s ohledem na naše peníze. Jen aby jí vydrželo odhodlání a – aspoň nějaká jednota.

16. 7. 2010

Další skvělí autoři

Petr  Vidomus

Petr Vidomus

Dramaturg Českého rozhlasu a sociolog se specializací na moderní sociální hnutí. Zajímá se o klimatickou... Více

Světlana Rysková

Světlana Rysková

Věnuje se jako ekonomická redaktorka osobním financím, bankovnictví, pojišťovnictví a realitnímu trhu.... Více

Jan Traxler

Jan Traxler

Privátní investiční poradce a partner Long Capital. Založil investiční fond Otakar. Je odborným garantem... Více

Michal Chleboun

Michal Chleboun

Redaktor, editor, korektor, publicista, žurnalista... Práci na slovu nabízí na webu své firmy imprimis.... Více