Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Ondřej Veselý

Ondřej Veselý
Kontaktujte autora

Na finančním trhu se pohybuje od roku 2003. Během této doby si doplnil vzdělání, získal zkušenosti v několika poradenských společnostech a v roce 2008 přestoupil z FIO RM-systém do nově rozjetého vlaku poradenské společnosti Partners.

Ježíšek je lotr!

Ježíšek je lotr!

Tenhle článek bude výjimečný. Je totiž o Vánocích, ale neřeší se v něm, kolik má být cukroví, jak velký bude kapr a zda koupit smrček, nebo jedličku. Ano, jsou to moc hezké věci a k Vánocům patří. Mají však jedno společné. Jde o věci pomíjivé, krátkodobé. Cukroví se sní nebo rozdá, kapr bude usmažen, povečeřen, poté posnídán a případně opět povečeřen a stromek nejpozději na Tři krále poputuje do kontejneru. Oholený, připlešlý, vypelichaný. Ano je to tak. Ať si ryba rybě říká, co chce, svět je krutý i o Vánocích.

17. 12. 2010
Chraňme naše zdraví! Zdaňte informace

Chraňme naše zdraví! Zdaňte informace

Ještě to není tak zlé. Zpravodajství se sice pomalu mění v infozábavu, infotainment, ale ještě pořád se nad obrázky obětí záplav, požárů či hurikánů nepopadáme za břicha. Přesto se pod tlakem neustálého přílivu zpráv, zpráviček i pitomin nutně měníme. Kde jsou hlídací psi mého zdraví, kteří pro mé dobro zdaňují cigarety a chtěli by zdanit bůček? Je čas zachránit mou duševní vyrovnanost: uvalte daně na informace.

16. 10. 2010
Dobrý poradce chce prodávat dobré produkty

Dobrý poradce chce prodávat dobré produkty

Říká se, že kdo se bojí, nesmí do lesa. A o své peníze se bojí každý. Trh s finančními produkty navíc není nějaký les, ale pořádná džungle. Je v ní nespočet finančních institucí, jejich produkty se objevují, mění i zanikají každý den.

25. 8. 2010
Bude to něco o penězích...

Bude to něco o penězích...

Finanční poradenství to nemá lehké. A ještě těžší to mají sami poradci. Kdo to ten poradce vlastně je? Co od něj máme požadovat?

25. 6. 2010
Vyhýbejte se nejskvělejším příležitostem

Vyhýbejte se nejskvělejším příležitostem

Hned na úvod si budu trochu protiřečit… Ano, uznávám, že existují příležitosti, které čekají jen na nás. Je jich ale jako šafránu. A z té hrstky je opravdu jen pidihrstička takových, které vydělávají samy, aniž bychom pro ně museli hnout prstem. Je to smutné, ale je to tak. Bez práce nejsou koláče.

2. 6. 2010

Další skvělí autoři

Aleš  Müller

Aleš Müller

Po vystudování Elektrotechnické fakulty ČVUT pracoval jako konstruktér integrovaných obvodů a mikropočítačů.... Více

Vojtěch Pišl

Vojtěch Pišl

Vojtěch Pišl píše a překládá o vědách, jejichž název má aspoň deset slabik, zejména pokud se točí kolem... Více

Ondřej Fér

Ondřej Fér

Ondřej Fér, narozen v roce 1978, studoval a nedostudoval žurnalistiku na FSV UK. Z internetového Světa... Více

O síle slov a mučeném poradci

O síle slov a mučeném poradci

Finanční poradce se mečem zpravidla neohání. Má ale jinou podobně nebezpečnou zbraň – slova! Každá zbraň ale může způsobit zranění i tomu, kdo jí zachází, pokud není zběhlý v jejím ovládání. A už vůbec nemluvě o tom, kolik škody může napáchat na bezbranných.

30. 4. 2010
O české rezignaci, nezájmu a lenosti

O české rezignaci, nezájmu a lenosti

Finanční poradenství je komplexní obor, který zasahuje do mnoha oblastí lidské činnosti. Finanční poradce kromě jiného nahlíží zblízka – a je to pro jeho práci nezbytné – do osobního života klientů. Během své praxe se stává zásobárnou postřehů a poznatků z oboru psychologie či sociologie. Výzkumné a měřicí agentury by mu mohly závidět.

9. 4. 2010
Finanční poradce není mluvící kalkulačka

Finanční poradce není mluvící kalkulačka

Finanční poradce musí umět počítat, musí chápat, co je úrok – a ještě by měl umět své počtářské dovednosti srozumitelně přetlumočit klientovi. Ano, to je pravda. Ale zdaleka ne každý, kdo měl jedničku z matematiky, je dobrým finančním poradcem. Finanční poradce musí být především dobrým psycholog.

10. 3. 2010
Kde si můžu stěžovat?

Kde si můžu stěžovat?

„Dobrý den, před necelými dvěma měsíci mi byla zrušena pojistná smlouva a založena jiná. Zrušením staré pojistné smlouvy jsem byl poškozen a o nové mi byly podány klamavé informace. Prosím o radu, jak se bránit.“ Podobných dotazů přišlo do Poradny Finmagu už nepočítaně. A chodit nepřestávají – téma mívají obdobné, liší se jen stupněm zoufalství pisatelů.

15. 2. 2010