Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Martin Moravec

Martin Moravec
Kontaktujte autora

Vystudoval elektrotechniku. Přes profese počítačového technika a správce sítě se stal reprodukčním grafikem. Na této pozici působil přes deset let. Rostoucí zájem o svět financí potvrdil další změnou oboru. Od roku 2011 působí v České spořitelně. Své příspěvky napříč českým internetem podepisuje pod pseudonymem „cml11“.

Klienti nevěří na zázraky. Chtějí "jen" poradit!

Klienti nevěří na zázraky. Chtějí "jen" poradit!

Baví mě poznávání různých prodejních strategií. Často se dobrovolně stávám testovacím subjektem. Měl jsem tu čest poznat množství prodejců, jejichž postup byl pozoruhodný...

3. 1. 2011
Penzijní reforma: Zkusme se odvázat!

Penzijní reforma: Zkusme se odvázat!

V poslední době se objevuje čím dál více článků týkajících se důchodové reformy. Z průzkumů veřejného mínění vyplývá, že povědomí o havarijním stavu současného penzijního systému je u veřejnosti poměrně značné. A je to dobře!

11. 10. 2010
Jsou Češi opravdu chudí?

Jsou Češi opravdu chudí?

Jsou na tom Češi skutečně tak špatně, jak se tváří? Dovolil bych si pochybovat. Materiální chudoba se u nás stala chorobou vzácnou asi jako černé neštovice. Mnohem více než na těle jsme bohužel chudí na duchu - poraženečtí, rovnostářští a závistiví.

31. 8. 2010
Stavební spoření: Stát dal, stát vezme!

Stavební spoření: Stát dal, stát vezme!

Podepsáno, hotovo. Máme novou vládu rozpočtové zodpovědnosti, jak si říkají ti nahoře. Všichni hýří úsměvy, všechny dohody se daří, koaliční smlouva je nejpodrobnější v historii. Samé důvody k optimismu. Jen aby nás ten smích brzy nepřešel. V seznamu úsporných opatření se totiž objevilo i dosud protěžované stavební spoření. Jaké jsou možné varianty vývoje?

14. 7. 2010
Důvěra nade vše?

Důvěra nade vše?

Podle životopisu jsem docela průměrný středoškolák se vzděláním v technickém oboru, který jsem nikdy nepraktikoval, a jen lehce neobvyklým kancelářským zaměstnáním. Ale asi mám něco, co lidé v mém okolí nemají. Těžko říct co. Kde kdo se na mě „s důvěrou obrací“, aniž bych k tomu vyzýval placenou inzercí.

25. 5. 2010

Další skvělí autoři

Karolína Kašparová

Karolína Kašparová

Studuje moderní britskou a americkou literaturu na University College London. S novinařinou začala v... Více

Matěj  Schneider

Matěj Schneider

Publicista. Redaktor serveru A2larm, kde mimo jiné ve spolupráci s projektem Voxpot připravuje podcast... Více

Petr Fischer

Petr Fischer

Analytik týdeníku Euro. Český novinář, scenárista, moderátor a filozof. Po absolvování Filozofické fakulty... Více

Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.